Krissy Matthews Band

Den engelsk-norske Krissy Matthews ble født den 25 mai 1992. Og i den unge alder av 17 år har han allerede rukket å gjøre mangt.

Iris Scene - lørdag 26/10 - kl. 22.00

Billettpris: 200,- / 150,- (medlem)

Biografi og litt historie
Krissys far, Keith Matthews, fikk han først opp på scenen i en alder av tre, og Krissy fikk sin første elektriske gitar bare åtte år gammel. Det hele startet i august 2004, da Krissy spilte to kvelder på Notodden Blues Festival. Både nasjonal radio og presse stod i kø for å få intervjuer. Oktober 2004 opptrådte han på God Morgen Norge på TV2, og gjorde en radio session med Knut Reiersrud for BluesAsylet på NRK P2,og fremførte live på scenen med Larry Burton, Albert Collins, John Lee Hooker og Albert King på Muddy Waters, i Oslo sentrum.

Når Krissy kom tilbake til Storbritannia, startet han sitt første band Krissy’s Blues Boys. Kvartetten gjorde flere pub-jobber for å få navnet ut til publikum. Et år senere gikk Keith Matthews over på bass og de dannet en power blues trio. Bandet brukte ulike trommeslagere, men i juli 2005, spilte de inn deres første CD "Influences " i Timeless Studios med Mark Freeman på trommer og Keith Matthews på Bass. Februar 2006 undertegnet Krissy en avtale med Via Music i Norge, og CD-en ble utgitt i Skandinavia. Året etter i februar 2007 spilte bandet inn sin andre CD "No Age Limit", i Juke Joint Studios i Notodden. Ikke lenge etter ble Krissy invitert av Jeff Healey til å spille live på scenen med ham.

Med CD-utgivelsen i august 2007 gjorde bandet en 15 dagers turne i Skandinavia, som inkluderte å spille på Rockefeller som support for Walter Trout. Det var også relese-konsert på Mojo Blues Bar i København. Samme år reiste bandet i Europa for å feire utgivelsen. Dette inkluderte blant annet tre show som support for Robben Ford i Belgia og Holland. April 2008, gikk bandet av for sin andre tur til Europa, hvor de spilte 15 konserter på 15 dager. Den tredje CD-en "Allen i Reverse" ble spilt inn i januar 2009, og ble utgitt i september samme år . Den mottok gode anmeldelser over hele Europa, og mange avspillinger i Europa.

Bandet har opptrådt i over 12 forskjellige land, inkludert England, Wales, Skottland, Norge, Sverige, Danmark, Polen, Holland, Belgia, Tyskland, Frankrike og Sveits, og Portugal. Det gjør biografen til Krissy Matthews enda lenger og mer Interessant

Bli derfor mer kjent på bandets HJEMMESIDE

Denne gutten og hans band kan du ikke gå glipp av! Vi ses på Iris Scene lørdag 26. oktober!

 

 

 /bilder/Konserter/Krissy_Matthews_Band/Kriss_liteprogram.jpg