Blueslaget 20 år - Praktfull start på feiringen

Trioen Steinar Albrigtsen, Monika Nordli og ORBO gjorde en fantastisk konsert som første programpunkt da Blueslaget lokst utøve feiret sin tjueårsdag.

Albrigtsen fremstod som en artig toastmaster for kvelden og begynte med å mimre over tidligere oddabesøk.
- Det er koselig å være tilbake, og jeg gleder meg til å få spille på den nye klubben Iris Scene, kommenterte Albrigtsen da han entret scenen.

Etter at instrumentene var stilt og Bob Dylan orgelet hengt rundt halsen var det virkelig klart for «take off». Og publikum ble hevet høyt og inn i en atmosfære fylt av såkalt countryhvitmansblues toner. 

Trioen fremførte på svensk, britisk og norsk – imponerende nok på både bokmål og nynorsk. En parodi av Jonas Fjeld måtte selvfølgelig får plass og historier om Jørn Hoel var vel ikke til og unngå. Det er ikke overraskende siden han helt uformelt har sett på forholdet mellom Albrigtsen og Hoel som et slags ekteskap. Men det ekte ekteskapet Albrigtsen har å forholde seg til er til den skjønne Monika Nordli, og historier om paret ble også servert publikum smakefullt…. Nordli og hennes eldre mann var begge enige om at Albrigtsen hadde begitt seg ut på en slags livslang lærlingkontrakt. Nordli benektet dette på ingen måte og humoristisk hang med på den faktabaserte spøken.

Før en velfortjent pause passet trioen på å lage ekstra liv i publikum, det kan du se på videoen under: 

ORBO Steinar Albrigtsen og Monika Nordli gjestet Odda from Blueslaget lokst utøve on Vimeo.

Det andre settet var også praktfullt. Som på første settet der de tre byttet på å være hovedaktøren i sangen som ble spilt, startet de med å ta hver sin låt som ikke på settlista, da kom det frem herlige perler som Broken Piano (Steinar Albrigtsen) og Dear Angels (Monika Nordli) og Steingard (ORBO).

Blueslaget lokst utøve i Odda by takker og bukker ydmykt for denne herligheten og ønsker trioen tilbake til Iris Scene, sammen eller hver for seg.

Personlig for undertegnede var dette en av mange gode konsertminner som ikke går i glemmeboken. Albrigtsen har hatt stor plass i høyttalerne på stua hos mine foreldre i oppveksten, ORBO er i seg selv en fabelaktig mann på alle måter, Nordli var ny for meg og fikk seg et nytt fan denne kvelden da hun skapte både gåsehud, tårer og glede i mitt musikkmenneske.

Tusen takk for en fin opplevelse og ikke minst en verdig bursdagspresang til Blueslaget lokst utøve.

Tekst/foto/video: Steinunn Torsteinsdottir.

Les mer fra jubileumshelgen HER/bilder/20arsJubileum/orbo_albrigtsen_nordlie/Konsert_21.nov13/Orbo_Albrigtsen.jpg /bilder/20arsJubileum/orbo_albrigtsen_nordlie/Konsert_21.nov13/ORBO.jpg /bilder/20arsJubileum/orbo_albrigtsen_nordlie/Konsert_21.nov13/Nordli.jpg /bilder/20arsJubileum/orbo_albrigtsen_nordlie/Konsert_21.nov13/Albrigtsen.jpg