Konsert: Marie Kristin Dale Trio

Blueslaget lokst utøve setter kvinner i fokus på Kvinnedagen! Det inviteres i den anledning til konsert med ei kommende kvinnelig stjerne.

iris scene - lørdag 8/3 - kr. 200,- / 150,- (medlem) - dørene åpner kl. 21.00

Etter å ha begeistret både publikum og musikere med sitt fantastiske gitarspill og sin sjelfulle sang, tar Marie Kristin med seg trioen på en serie konserter rundt omkring på Vestlandet.Konsertserien avsluttes i Oslo på Buckley's som har lagt sin elsk på stortalentet fra Bergen. Etter påske blir det opptreden på Madam Felle i regi av Bergen Blues og Roots Clubb. Trioen skal da spille sitt eget sett, samt være vertskap og husband for den tradisjonelle sommer-jammen. Kort sagt har trioen allerede spilt på seg litt status i Bergens bluesmiljø.

I løpet av høsten 2013 har Marie Kristin Dale etablert sin egen Trio og debutert. Året ble rundet av med at Marie Kristin Dale Trio fikk æren av å avslutte Madam Felle sin sesongavslutning, Xmas train. MK har allerede markert seg som en solid instrumentalist og sanger. Et friskt pust i musikkbyen Bergen. Vintersesongen avsluttes med Oslo-debut og med innspilling av singel med legendariske Yngve Sætre i Duper Studio. I sommer spiller hun på vestlandets største arrangement, Bergen Tall Ship Races.

Sjekk ut: Into The Sunset:

Ny og i godt selskap
MK, som solisten kalles, kom til Bergen etter endte musikkstudier sommeren 2012. På kort tid markerte hun seg på byens jamscener, hun fikk en gjesteopptreden med deLillos og spilte i studio med produsent HP Gundersen. Derfor ble hun invitert til en blueskveld med Kayser & Krüger. «Ja, men jeg har ikke noe band», svarte hun. Kort tid etter kom en melding med «Hei, jeg har en trio». Dermed var Marie Kristin Dale Trio samlet, og klar for sin første opptreden. På bass, en groovy herre fra Riga, Ilvars Vitolins. Bak trommene stiller lokomotivet Felix N Rudi (Switchblade Love) fra Haugesund. Marie Kristin spiller gitar, synger og fronter bandet med energi og innlevelse. Det oser lead-guitar av hennes tone og fremtoning. Selv om MK er en ny artist har hun allerede spilt på Bylarm, Klubb-Øya og Sildajazz. Da hun var 19 år og student spilte hun gitar i legendariske Rolf Graf sitt band. MK og trioen skal spille inn en singel i løpet av vinteren. Det skjer i selveste Duperstudio med legendariske Yngve Sætre som produsent. Han har produsert blant annet Dum-Dum Boys, Kaizers Orhestra, Real Ones, Fjordenbaby og andre betydelige artister. Singel forventes å bli gitt ut i løpet av våren 2014.

Følg med MK på FACEBOOK

Hva er vel bedre enn å markere Kvinnedagen med ei kommende kvinnelig stjerne fra Bergen? Det blir selvfølgelig bare menn bak baren og en overraskelser til alle kvinner på den internasjonale Kvinnedagen!

Kommer du? Hold deg oppdatert på eventsiden hos Blueslaget lokst utøve/bilder/2014/Konserter/Marie_Kristin_Dale_Trio_/MKD-TRIO-H2013-158_LITE.jpg /bilder/2014/Konserter/Marie_Kristin_Dale_Trio_/MKD-TRIO-H2013-216_innisaken.jpg