Et godt møte med The Poor Boys

Lørdag 1.mars var det gjenhør med store og små perler fra Creedence Clearwater Revivals omfattende produksjon, og det ble en høydare for mange. Selvsagt for oss som var tenåringer på syttitallet, men også for de som er hakket både eldre og yngre.

Alt da The Poor Boys slapp første plinget gjennom høytalerne, klakket første hælen i dansegolvet, som om band og publikum var synkronisert. Og resten av kvelden var det til stadighet folk som utfolda seg på golvet, i mer fri enn klassisk stil, kan man vel si.

The Poor Boys spilte seg gjennom CCR – klassikere og noen mindre kjente låter  med stødig grep om materialet så vel som instrumentene. Og breie smil så man på alle kanter, for hvem kan vel være alvorlig når Proud Mary, Cottonfields, Have You ever seen the Rain, Looking out my backdoor, Up around the bend, Hey tonight, Down on the corner ogsåvidere, ogsåvidere, dundrer i lokalet, og alle bare må synge med.

Undertegnede var uforsiktig nok til å spørre sidemannen om han visste at den eller den var en Creedencelåt. Han bare så foraktelig på meg og sa. ” Eg kan alle låtane til Creedence utenat. Klart eg veit det”.  Og i blikket hans stod det overmåte tydelig å lese at han fant det hårreisende skandaløst, at jeg ikke visste det. Dermed var den samtalen over.

De fleste fikk nok høre sin favoritt CCR – låt denne kvelden.
- Men vi må jo spille noen av CCR sine låter som er litt bluesa siden vi spiller på en bluesklubb, sa vokalisten. Men responsen frå publikum var er et unisont Neiiiii. De var kommet for å høre klassisk Creedence. Det var likevel ingen sure miner å se da The Poor Boys dro i gang ”Before you accuse me, take a look at yourself2. Den glei rett inn.

Det var pluss/minus 150 personer som fant veien til Iris Scene lørdags kveld, og de fikk valuta for inngangsbilletten og vel så det. Etter stemningen å dømme var det trolig opp til flere kvinner og menn som pådro seg hete flashbacks til tenårene, til diskotek i Ungdomshallen - med en LP av Creedence snurrende på platespilleren og en hemmelig forelskelse på plass i synsfeltet.

Det var i det hele tatt en hyggelig aften i selskap med The Poor Boys, og kanskje har du alt funnet ut hvilken av CCR – sine låter de har hentet navnet sitt fra. Tekst og foto. Tone Mannsåker/bilder/2014/Konserter/Poor_Boys/Iris_1.3.14/TPB_01.JPG /bilder/2014/Konserter/Poor_Boys/Iris_1.3.14/TPB_02.JPG /bilder/2014/Konserter/Poor_Boys/Iris_1.3.14/TPB_03.JPG /bilder/2014/Konserter/Poor_Boys/Iris_1.3.14/TPB_04.JPG /bilder/2014/Konserter/Poor_Boys/Iris_1.3.14/TPB_05.JPG /bilder/2014/Konserter/Poor_Boys/Iris_1.3.14/TPB_06.JPG /bilder/2014/Konserter/Poor_Boys/Iris_1.3.14/TPB_07.JPG