Råtøff og solid musikalsk glede

Kvinnedagen lørdag 8.mars ble markert med stil på Iris Scene. Kun menn bak baren, alle kvinner ble oppvartet og Marie Kristin Dale Trio dominerte fra scenen. Det råtøffe bildet plassert øverst i artikkelen er tatt av bandet selv backstage etter konserten.

 

Etter hvert som klokken tikket mot midnatt inntok damene Iris Scene. Rundt 100 gjester kikket innom på lørdag da Kvinnedagen for kvinner var i fokus. Det var velkomstdrink, fingermat og konfekt som møtte alle damer ved inngangsdøren. I tillegg var selvfølgelig mange kjekke herremenn på jobb, det var lett på øyet for de fleste og ingen damer synes at det er en ulempe å ha noe fint å se på en hel kveld.

I fjor var det Rita Eriksen som stod på scenen da Blueslaget lokst utøve markerte Kvinnedagen. I år falt valget på ei kommende kvinnelig stjerne i fra Bergen - Marie Kristin Dale Trio. Åh, for en kveld damene på Iris Scene fikk.

Dominerende og genuin
På scenen stod Kristin Marie Dale Trio. Det sies kanskje at gitar er et mannsdominert instrument. Jeg tenker fort kun på mannlige navn når jeg ramser opp gitarister. Men MK, som artisten gjerne refereres som, viste at det bare er en myte. «Det er herlig å se ei dame dominere slik på gitar..» hørte jeg fra en i publikum. Og han har så rett – det er herlig å se – i tillegg er det imponerende at MK kun har rukket å bli 24 år. Den unge damen har definitivt en lys og stor fremtid foran seg. Trommisen (Felix Rudi) og bassisten (Ilvars Vitolins) imponerte vel så mye. Denne trioen er, så langt jeg vet, den eneste som gjør det de gjør akkurat nå i musikk-Norge – om det er flere – så er jeg overbevist om at det er Marie Kristin Dale Trio som gjør dette konseptet best – akkurat nå.

Besøk MK på FACEBOOK

Singel- og konsertaktuell
Det er mange grunner til å følge med MK og hennes powertrio. Våren 2014 sies det at det gis ut en singel Det skal skje med legendariske produsenten Yngve Sætre. Og det er mange muligheter til å oppleve trioen live. Etter oddabesøket er de å få oppleve på flere scener på Vestlandet, mens noen spillejobber befinner seg lenger øst.

Følg MK og trioen på deres vel oppdaterte BLOGG

Her kan du også lese om hvordan Marie Kristin Dale Trio opplevde Odda og hva de synes om publikummet de møtte!

Sjekk ut "Into The Sunset" live på Iris Scene:

MKTrio IntoTheSunset from Blueslaget lokst utøve on Vimeo.

Original og sjarmerende
Det var en del eget materiale å høre fra trioen, men det kom en del coverlåter også som for det meste er forankret i bluesrocken. Og det som var like herlig å være vitne til denne kvelden, var det gode vesenet MK fremstår som. Et godt humør og et sjarmerende smil var smittende over på publikum. Og vi må ikke glemme å nevne en sjelfull og original sangstemme som topper konsertopplevelsen lørdag kveld.

Jeg ble smittet, sjarmert og i godt humør. Marie Kristin Dale Trio fikk et nytt fan i meg denne kvelden, og jeg mistenker at jeg ikke er det eneste...

Blueslagets oppfordring til folket er: Følg med denne trioen!

Blueslagets oppfordring til MK: Velkommen tilbake – anytime!

Kikk også på et lite klipp fra den kule låte "Chasing Life" live på Iris Scene:

MKTrio klippfraChasingLife from Blueslaget lokst utøve on Vimeo.

Tekst/foto/video. Steinunn Torsteinsdottir.Råtøff og solid musikalsk glede /bilder/2014/Konserter/Marie_Kristin_Dale_Trio_/Iris_8.3.14/inn1.jpg /bilder/2014/Konserter/Marie_Kristin_Dale_Trio_/Iris_8.3.14/inn2.jpg /bilder/2014/Konserter/Marie_Kristin_Dale_Trio_/Iris_8.3.14/inn3.jpg /bilder/2014/Konserter/Marie_Kristin_Dale_Trio_/Iris_8.3.14/inn4.jpg /bilder/2014/Konserter/Marie_Kristin_Dale_Trio_/Iris_8.3.14/inn5.jpg /bilder/2014/Konserter/Marie_Kristin_Dale_Trio_/Iris_8.3.14/konfekt.jpg /bilder/2014/Konserter/Marie_Kristin_Dale_Trio_/Iris_8.3.14/fingermat.jpg /bilder/2014/Konserter/Marie_Kristin_Dale_Trio_/Iris_8.3.14/frodelydmann.jpg /bilder/2014/Konserter/Marie_Kristin_Dale_Trio_/Iris_8.3.14/susspaahanda.jpg /bilder/2014/Konserter/Marie_Kristin_Dale_Trio_/Iris_8.3.14/trommis.jpg /bilder/2014/Konserter/Marie_Kristin_Dale_Trio_/Iris_8.3.14/danse.jpg /bilder/2014/Konserter/Marie_Kristin_Dale_Trio_/Iris_8.3.14/bord1.jpg /bilder/2014/Konserter/Marie_Kristin_Dale_Trio_/Iris_8.3.14/bord2.jpg /bilder/2014/Konserter/Marie_Kristin_Dale_Trio_/Iris_8.3.14/bord3.jpg /bilder/2014/Konserter/Marie_Kristin_Dale_Trio_/Iris_8.3.14/bord4.jpg /bilder/2014/Konserter/Marie_Kristin_Dale_Trio_/Iris_8.3.14/MK1.jpg /bilder/2014/Konserter/Marie_Kristin_Dale_Trio_/Iris_8.3.14/MK2.jpg /bilder/2014/Konserter/Marie_Kristin_Dale_Trio_/Iris_8.3.14/MK3.jpg /bilder/2014/Konserter/Marie_Kristin_Dale_Trio_/Iris_8.3.14/bassen.jpg