HaimShine og Myllarguten

Bill Booth og Billy T sjarmerte et lite, men veldig dedikert publikum i senk på Iris fredag

Med sin gebrokne norsk fant amerikanarane raskt tonen med folket på Iris. Vi fikk høra en rekke flotte sjølvskrevne blues-låtar samt noen coverlåtar.

Billy T, som har budd i Norge i ei årrekke, har to Spellemannsprisar i bagasjen. Han sa faktisk at han hadde de i bilen, hvis noen hadde lyst å kjenna på de etter konserten. Og kommentarane var tette som hagl mellom låtane. Noe norsk kunne de og begge to. Billy T slo til med innlærte fraser som "Ikke slå, jeg har briller på" og "Du er snill og pen men jeg er ikke klar for noe forhold". At det var akkurat dissa to frasene han var sterk på, får jo fantasien til å spinna litt:)

Bill Booth bydde på en rekke sjølvskrevne låtar som stort sett handla om nordmenn i Amerika og/eller amerikanarar i Norge. Naturlig nok. Ein klar favoritt var låten som oppstod etter ein turne i Trøndelag, der de undrast veldig over folk i lokalet som bare drakk kaffi. Etter litt undersøkelsar fant de jo ut at vatnet som folk spedde ut kaffien med ikkje var vatn, men haimabrent. Sjøl om dette var et nytt ord for amerikanarane, trakk de fort parallellar til moderlandets Moonshine. Og då måtte det jo bli en låt av det; nemlig HaimShine. En herlig låt om møte med den trønderske kulturen, der refrenget gikk sånn:

HaimShine

Clear as chrystal

Warm as wine

Sneaky like a pistol

Så sant, så sant.

De to dyktige musikarane er erfarne, og veit ka de holder på med. Billy T spiller bass og synger, mens Bill Booth trakterer gitaren og synger. Og sistnevnte er også ein meget dyktig felespillar. Han hadde og laga ein låt om Myllarguten etter en tur i Telemark, som han kalte the Millerboy. Vidare fikk vi høra noen vakre irske låtar på felo, blant anna Whisky before breakfast.

Ein flott kveld med andre ord, med god musikk og mye latter. Akkurat som det skal væra.

TEKST: ELIN MYRAN

BILDER: VIDAR FJÆRA/bilder/2014/Konserter/Bill_Booth_og_Billy_T/2BILL_BOOTH_OG_BILLY_T_bandet.jpg /bilder/2014/Konserter/Bill_Booth_og_Billy_T/3BILL_BOOTH_felo.jpg