Atter ei herlig konsertopplevelse

Livefavoritten serverte Odda publikummet en herlig konsertopplevelse. 

Tommy Tokyo var tilbake i Odda fredag 30. mai.

På sin Norgesturne kom Tommy Tokyo innom Iris Scene med fullt band for å servere Odda en kritikerrost plate som ble sluppet 24. januar 2014 – ”We Blister And We Bleed”. De største mediene har trillet en femmer for utgivelsen, og vi kan ikke være mer enig i den positive omtalen av platen.

Det er ingen tvil om at det bor mye følelser i artisten. Han tar oss gjennom tekster som illustrerer en historie for oss som lytter. Og disse følelsene rører noe i oss publikum også. Tommy Tokyo fortsetter nemlig med den direkte og melankolske låtskriverstilen vi kjenner fra hans forrige, Spellemannvinnende album, «And The Horse Came Riderless…». Men da tok han for seg moder jord og miljøsaker, denne gangen skriver han om kjærligheten, livet, døden og familielivet i den nye produksjonen.

Første låten ut er et eksempel på følelser som Tokyo setter i gang hos sitt publikum. Sangen ”There Was a Boy” handler om og er dedikert til en ung gutt som døde av leukemi. På mange måter kan alle finne noe av egne erfaringer med sykdom og død, som fører til at en røres av sangen. Nydelig. Tidlig i settet får vi historier om hvordan Tokyo brukte mye tid med besteforeldrene sine i stedet for å være sammen med kompiser.

- Det var noe med dem og vi så på påskekrim sammen, sa Tokyo før han dro sangen ”Petunia and the Big Kid”.

Det er å forstå at familielivet er noe Tokyo setter stor pris på og han har i den anledning skrevet ”If There Ever Was a Paradise”, som er tilegnet til ideen om familie, i alle former og fasonger, som han uttrykte fra scenen.

Hør låten live fra Iris Scene her:

Tommy Tokyo med band på Iris Scene 30. mai 2014 from Blueslaget lokst utøve on Vimeo.

Midt i settet måtte det selvfølgelig være plass til noe eldre fra arkivet og godbiter som ”Far Between Highligts” og ”Derail and Demise” dukket opp, de to stemningssangene skapte selvfølgelig litt allsang og trampeklapp som skapte en litt livlig stemning etter mye følelser som ble sluppet løs tidligere i konserten. Tokyo dro frem låta ”Exile” som er skrevet for å beskrive hvordan han opplever Fredrikstad. Du finner denne snadderlåta på debutalbumet som soloartist ”Octopusdrunk & Arms to Prove It”. Det var absolutt ei fin perle å ta med på setlista. En annen låt det var vel verdt å servere denne fredagskvelden var ”Mighty Mother” fra albumet ”And The Horse Came Riderless” – et album som viser Tokyos brennende engasjement og omtanke for blant annet naturen og jordens fremtid.

Et annet klima Tokyo synes det er noe å skrive musikk om er klimaet på venterommet hos legen som gjerne gjør en sykere enn en egentlig er – ”Torture Behind the Door” er en låt fra den siste skiva som Tokyo sjelden spiller på konsert, men takk for at du gjorde det i Odda. Tittelsporet fra det nye albumet måtte selvfølgelig få plass, ”We Blister and We Bleed” er setning fra sangen ”Until the Chimes of Danny Boy”, Tokyo forklarer sangen med at gjennom livet så skjer det at ”We Blister and We Bleed” – det er livets gang på et vis. 

På slutten av konserten måtte selvfølgelig naturkjempen Tokyo servere protestvisa ”Aberta” og låta ”Rattlesnake” som alltid gir inntrykk. Selv om Tokyo takket pent for seg og bandet, måtte besetningen selvfølgelig tilbake på scenen etter trampeklapp fra publikum. Det ble servert et par låter til, blant annet en ny låt på norsk med direkte tale som kaster lys over legevitenskapen og hvordan vi i dag kan ”velge” når vi skal bli kunstig befruktet. Til slutt kom det et ønske fra publikum og vi fikk en reprise av familieinspirerte låta ”If There Ever Was a Paradise” – en fin avslutning på atter en fantastisk konsertopplevelse fra Tokyo på Iris Scene.

Tekst/foto/video: Steinunn Torsteinsdottir


Bandet med Tokyo Fantastisk konsert Fikk med seg publikum på gamle perler En inspirerende sangstemme og artist trekkspill piano og orgel fele Tommy Tokyo