For ei Blueshelg!

Blueshelga 2014 er så vidt over og kritikerroste anmeldelser høstes inn.

Der var atter ei Blueshelg over. Den 18. i rekken kan kanskje dokumenteres som den beste?

- Det spør vi oss selv hvert år, kommenterer leder i Blueslaget Stein Egil Legård da jeg gratulerer han med vel overstått. Men kjenner vi på magefølelsen er vi kanskje nødt til å kategorisere Blueshelga 2014 som blant de beste og gjerne minneverdige.

Les anmeldelse i lokalavisa Hardanger Folkeblad som også lurer på om dette var tidenes blueshelg.

Lokal radioen Radio Folgefonn melder også om stålende suksess!

For en start!

Torsdag 18/9 slapp galaskapen løs i Odda by. Håkon Høye & the HoneyTones åpnet Blueshelga 2014 med vorspiel på Iris Scene. Håkon Høye er en av norges fremste bluesgitarister og det ble signert på Iris Scene denne dagen.

Lokalradioen Radio Folgefonn likte også vorspielet på Iris Scene - LES MER

Tradisjonen tro er det alltid stor plass til jamming på Blueshelgas første dag. Igor & Red Elvises, Cody Jasper og Krissy Matthews Band var alle ankommet festivalen og spillelysten var stor og underholdningsverdien uvurderelig!

Se video av Igor & Red Elvises:

Innlegg av Steinunn Torsteinsdottir.

Se video av Cody Jasper:

Innlegg av Steinunn Torsteinsdottir.

Se video av Krissy Matthews Band:

Innlegg av Steinunn Torsteinsdottir.

Så gikk det bare oppover...

Fredag startet på Odda ungdomsskole, der det var Krissy Matthews Band som årets ungdomsband. Generasjonen som fikk være vitne til en skoletime med kvalitetsmusikk fra start til slutt var meget engasjert. Det var dans, sang og trampeklapp. Krissy er selv en ung gutt og klarer fint å engasjere ungdommene og ikke minst sjarmere dem til å være med på leken.

Radio Folgefonn var også tilstede på ungdomskonserten - LES MER

Krissy Matthews tok opp telefonen sin på slutten av konserten for å ta et bilde av sitt unge publikum - "Gå inn på Facebook og tagg dere selv!" - oppfordret Matthews. - Se bildet her.

Fredag kveld spilte Tiebreaker på hjemmebane og vi i Blueslaget lokst utøve får ikke sagt nok av gode ord om "gutta våre". Oddabandet leverte varene som bare det, om ikke et hakk bedre enn sist.

Se Video:

Innlegg av Steinunn Torsteinsdottir.

(Videoen er oppned - snu enehten din)

Senere fredag kveld på Iris Scene stod Dan Baird og Homemade Sin - og for en konsert! Bandet leverte i nesten to timer og publikum kunne ikke slutte å be om mer. Det var tydelig at amerikanerne jobbet hard da svetten (bokstavlig!) dryppet av medlemmene på scenen. Dan Baird tok seg en prat med lokalavisa før ankomst til Odda - Les samtalen HER.

Se video fra scenen:

Innlegg av Steinunn Torsteinsdottir.

Hardanger Hotel er en fast scene under Blueshelga. Fredag kveld stod Krissy Matthews Band igjen på en oddascene, og om den unge gutten med medlemmer ikke hadde imponert oss nok på Blueshelgas andre dag, slo han til igjen og leverte en knallkonsert som fikk oss fleste i publikum til å få bakoversveis. Og Cody Jasper gjorde det samme fredagkveld etter Matthews. Jaspers andre besøk til Odda by var ikke noe mindre opplevelsesrikt enn i 2012. Med nytt band og låtmateriale i bagasjen spilte han igjen fletta av publikummet sitt. Oddavennen gjestet Tiebreakers konsert, mens oddaguttene gjestet Jaspers konsert (gode venner!)

Se video av Cody Jasper og hans venner i Tiebreaker:

Innlegg av Steinunn Torsteinsdottir.

' Les en publikums opplevelse av Blueshelga 2014

En god start på lørdag formiddag

Etter å ha vært et fast programpunkt i Blueshelga, fortsettes suksessen med Bluesfrokost. Bård Ose fra radioprogrammet P.I.L.S gjestet Odda for andre gang for å lede det populære frokostarrangementet. Som i fjor fikk Ose "fri hånd" på scenen. Tema var i år "roadier" med mange gode historier fra Ose. Naturligvis fikk han besøk på scenen og publikum ble mer kjent med No Sinner, Tiebreaker (oddabandet som Ose bare elsker...) og Krissy Matthews. Bård Ose er publikumsvant og fikk fullsatte Iris på hodet denne formiddagen. Sjarmen, varmen og de gode historiene som Ose bærer er fantastisk å få være vitne til. Og etter to år på Bluesfrokost med Ose, må det bare bli en tradisjon vi i Blueslaget må holde - for den er veldig fin - og det vel de gode minnene som skaper tradisjoner vi vil gjenta igjen og igjen og igjen...

Se video av Bård Ose og Krissy Matthews sjarmere publikum:

Innlegg av Steinunn Torsteinsdottir.

No Sinner våknet med bluesfrokosten:

Innlegg av Steinunn Torsteinsdottir.

Mens Tibreaker rocka bluesfrokosten:

Innlegg av Steinunn Torsteinsdottir.

Et annet tradisjonspunkt på programmet er selvfølgelig formiddagsbluesen på Hardanger Hotel. Her dukket Krissy Matthews Band og Cody Jasper Band opp igjen. Den stor overraskelsen var kraftduoen fra Haugesund Kindred Fever (anbefaling: SJEKK dem ut!). Bandet var litt usikker på hvordan publikum kom til å ta i mot sjangeren de representerer. Ingen grunn til bekymring, dette var knallbra og powertrip fra ende til annen. Det er lenge siden brystet og musikkhjertet mitt har vibrerte så kraftig... Takk for besøket - og JA! velkommen igjen! 

Se videon som blåste taket av Hardanger Hotel:

Innlegg av Steinunn Torsteinsdottir.

Blueshelga er en heldig arrangør med verdenspremierer på programmet. Det nyetablerte oddabandet Broke Bluesband gjorde en fin figur på scenen og oppfordres heretter til å fortsette med prosjektet! Lekenheten, musikk-kvalieten og scenesjarmen er til å dåne av - vi vil ha mer!

Se video av det nye bluesbandet:

Innlegg av Steinunn Torsteinsdottir.

Betasuppe og moromusikk

Bodils Betasuppe er også et populært punkt under Blueshelga - mat må vi ha, og hva er vel bedre enn kvalitetssuppe kokt i litervis - kun til festivalgjester når ettermiddagen på lørdag melder seg? Dette foregår som vanlig på Iris Scene og i år var det musikkinnslag av morobandet Igor & Red Elvises (abefaling: SJEKK dem ut!). Introdusert av Bård Ose naturligvis (han liker også betasuppe...). Det er mye å si om Igor og hans Red Elvises, men musikken må bare oppleves for å skjønne hva dette publikumsvennlige og engasjerende bandet står for! Se et par videoer nedenfor hvor bandet også besøkte Bobilcampen fredag ettermiddag:

Video 1:

Innlegg av Steinunn Torsteinsdottir.

Video 2:

Innlegg av Steinunn Torsteinsdottir.

Video 3:

Innlegg av Steinunn Torsteinsdottir.

Video 4:

Innlegg av Red Elvises.

A night to remember

Lørdag kveld startet så bra som det kunne være. Tina Lie sparket showkvelden i gang med sin innflytelsesrike melankoli og litt humor, der hun for det meste tolket andre sitt materiale. Overbevisende og herlig!

Se Video Tina Lie:

Innlegg av Steinunn Torsteinsdottir.

Videre fikk Magnus Berg bluesband viste seg frem på Hardanger Hotel. Og for en stor gitarist det finnes i den unge gutten. Magnus Berg er og blir på norges artistliste - dette var knall!

Se Magnus Berg spille fletta av Blueshelga:

Innlegg av Steinunn Torsteinsdottir.

Les også: Ein helsing frå Vidar...

Det som fikk lørdagskvelden til å få den lille prikken over i`en var norgesdebuten til canadiske No Sinner. I Bluesavisa ble publikum oppfordret til å smile med dette bandet. Og det fikk vi så sannelig til. Frontfiguren er ei rå dame ved navn Colleen Rennison. De tre andre bandmedlemmene krydret hele konsertenopptreden med sin konstante tilværelse og profesjonalitet. Colleen var ei perle overfor publikummet sitt og inkluderte dem med å skåle, fortelle historier og danse sammen. Et band vi definitift kommer til å få høre mer av.

Se video av kule No Sinner:

Innlegg av Steinunn Torsteinsdottir.

Lørdagsnatten ble avsluttet av norske SuZi Q og selvfølgelig Vetrhus Bluesband. Hva annet kan vi si enn at dette var en perfekt avslutning på ei strålende og kanskje tidenes beste blueshelg. 

Se video av sceneablegøyene hos Vetrhus Blueband:

Innlegg av Steinunn Torsteinsdottir.

Tekst/foto/video: Steinunn Torsteinsdottir/Blueslaget lokst utøve.

- Sjekk ut bildeserien del 2 HER/bilder/2014/Blueshelga14/Bildeserie_SteinunnT/DanB2.jpg Bluesfrokost og kokken Helge... Foto. Steinunn Torsteinsdottir. No Sinner besøker Bluesfrokosten. Foto. Steinunn Torsteinsdottir. Krissy Matthews og Bård Ose sjarmerer publikum. Foto. Steinunn Torsteinsdottir. Krissy Matthews på Bluesfrokost. Foto. Steinunn Torsteinsdottir. Bodils Betasuppe... namnam... Foto. Steinunn Torsteinsdottir. Broke Bluesband. Foto. Steinunn Torsteinsdottir. Daniel Kambestad i Broke Bluesband. Foto. Steinunn Torsteinsdottir. Broke Bluesband med verdenspremiere... Foto. Steinunn Torsteinsdottir. Damene i Broke Bluesband. Foto. Steinunn Torsteinsdottir. Cody Jasper was back in Odda! Foto. Steinunn Torsteinsdottir. Codys trommis - wow! Foto. Steinunn Torsteinsdottir. Cody Jasper Band. Foto. Steinunn Torsteinsdottir. Steel... Foto. Steinunn Torsteinsdottir. Cody med gjest på munnspill. Foto. Steinunn Torsteinsdottir. Tiebreaker gjestet Codys Jasper konsert. Foto. Steinunn Torsteinsdottir. Cody Jasper intim. Foto. Steinunn Torsteinsdottir. Røyker på scenen.... Foto. Steinunn Torsteinsdottir. Cody Jasper og Thomas Espeland Karlsen. Foto. Steinunn Torsteinsdottir. Good friends! Foto. Steinunn Torsteinsdottir. Dan Baird & Homemade Sin. Foto. Steinunn Torsteinsdottir. For en mann! Foto. Steinunn Torsteinsdottir. Stian Smith Hansen koser seg i Blueshelga! Foto. Steinunn Torsteinsdottir. Egil ordner alt... Foto. Steinunn Torsteinsdottir. Håkon Høye & the HoneyTones åpnet Blueshelga 2014! Foto. Steinunn Torsteinsdottir. Saksofon... Foto. Steinunn Torsteinsdottir. /bilder/2014/Blueshelga14/Bildeserie_SteinunnT/HaakonHoye3.jpg Helge er klar for å starte ballet. Foto. Steinunn Torsteinsdottir. Damene i Igor & Red Elvises kikker på andre artister... Foto. Steinunn Torsteinsdottir. Igor & Red Elvises med knallkonsert! Foto. Steinunn Torsteinsdottir.