Two night's of sin på Iris Scene!

Stian Smith Hansen fra Odda svever på skyene en stund etter Blueshelga 2014... Her får du med deg hans opplevelse av galskapen.

Fats Domino hadde i sin tid en hit med låten One Night. Åpningslinjen lyder som følger:"One night of sin is what I'm now paying for". Men denne helgen i Odda, betalte vi for to "syndige" kvelder på Iris Scene. Og hvilke fantastiske kvelder det ble!

Forretten fikk vi servert under åpningsdagen på torsdag kveld. Håvard Høye & The HoneyTones varmet opp publikum før det var tid for litt jam. Cody Jasper, Krissy Matthews og Igor & Red Elvises ga oss en forsmak på hva vi kunne forvente resten av helgen. Stemningen var stor og alle var lykkelige over at Blueshelga 2014 var i gang.

Fredag 19.september var dagen undertegnede hadde gledet seg til i månedsvis. Alle fans av Tiebreaker får ha meg unnskyldt, men for meg handlet denne dagen bare om Dan Baird & Homemade Sin! For meg var dette selve hovedretten i Blueshelga 2014. Jeg hadde det ærefulle oppdraget av å være artistfølge for disse fire herrene.Det ble kort fortalt en enkel arbeidsoppgave uten noen problemer. Trivelige karer med bena på bakken og glimt i øyet. Etter å ha lyttet meg skikkelig opp på cd og vinylplater med Georgia Satellites og Homemade Sin, hadde jeg STORE forventniger til denne kvelden. Og hvilken kveld det ble!!!! Allerede fra første tone var standarden satt, og det ble 100 minutter med rå gitarriff og svett rett-frem-rock and roll fra øverste hylle!! Dan Baird kjørte låter fra hele karrieren pluss et par coverlåter. Høydepunktene stod i kø, men det toppet seg med fremførelsen av "Don't pass me by" og "Keep your hands to yourself"! Mine store forventninger ble innfridd så det holdt!! Tusen takk til Dan Baird, Warner Hodges, Mauro Magellan og Micke Nilsson, for at de gjorde dette til en minneverdig aften! 

Etter en slik kveld var det ikke lett å finne roen når en kom hjem. Så det ble litt lite søvn før bluesfrokosten med Bård Ose. Skal ikke gå i detaljer om denne seansen, men No Sinner viste hvorfor publikum burde komme på Iris denne kvelden også. Klokken 16.00 var det tid for litt krydder i hverdagen. Da kom Igor & Red Elvises på scenen. Hvordan kan man beskrive dette bandet?? Jeg har aldri opplevd et band som sprer slik glede og humør rundt seg. Disse to middelaldrende russiske herrene hadde med seg tre unge sjarmerende damer som viste seg å være meget dyktige musikere. Bandet kombinerte en volsom spilleglede med høyt energinivå og crazy tekster. Og publikum var med på alt:-)!!!!! Ryktene skal ha det til at selveste The King- Elvis Presley, kom til Igor i en drøm og sa at han måtte spille rock and roll. Men jeg lurer på om det ikke er en annen 50-tallshelt som har tatt bolig i kroppen til Igor. Tenker da på salige Bill Haley. Se på gamle bilder og man ser at kroppsbygging, utseende og dårelokken som henger ned i pannen, ikke gjør de to herrene ulike. Kombiner så Bill Haley med The Blues Brothers og tekster a la Banana Airlines og du får den humørfyllte energibomben som heter Igor & Red Elvises. En herlig ettermiddag med mange smil og mye latter.

Om Blueshelga 2014 hadde vært over etter fredagen, så hadde det fremdeles vært en fantastisk helg. For som tidligere nevnt så var mitt store mål denne helgen, konserten med Dan Baird & Homemade Sin. Men et perfekt måltid, består som alle vet av forrett, hovedrett og dessert. Og hvilken velsmakende dessert vi fikk servert lørdag kveld. Canadiske No Sinner gikk på scenen og viste oss hvorfor de regnes som en viktig del av rockemusikkens fremtid. Utrolig dyktige musikere med en kvinnelig vokalist, som har en av de tøffeste stemmene jeg noen gang har hørt. Og det er jo ikke til å stikke under en stol, at Colleen Rennison har et utseende og en stil som trekker til seg oppmerksomheten fra ihvertfall den mannlige delen av publikum. Opp med hånden alle de som IKKE fikk et akutt anfall av avstandsforelskelse, når Colleen stod på scenen og svettet, vrikket på hoftene og serverte vokale prestasjoner av ypperste kvalitet med sin litt hese røst.(Ingen hender i været??? Akkurat som jeg tenkte!) Nok en fantastisk aften på Iris Scene.

Blueshelga 2014 er over for denne gang. Og denne helgen vil jeg huske for resten av livet. Musikalske høydepunkter som har etset seg inn i hjernebarken, og som varmer en musikkelsker langt inn i sjelen. Det er øyeblikk som konsertene med Dan Baird & Homemade Sin og No Sinner som kryddrer tilværelsen og gjør livet lettere å leve. Slike minner sitter i minnebanken, og kan lett tas frem når ting går litt trått og man trenger litt oppmuntring i hverdagen.

Til slutt vil jeg takke Stein Egil, Bård og resten av gjengen i Blueslaget for nok et strålende arrangement. Jeg bøyer meg i hatten og ruller meg i støvet i ren beundring for den innsatsen som legges ned året rundt!!! Blueshelga 2014 er historie, og det er ett år til neste gang. Men jeg gleder meg allerede til neste år, and I guess I'm not the only one:-)!!!!

' Les samlesak om Blueshelga med bilder og video!

Les også: Ein helsing frå Vidar...

Tekst og foto: Stian Smith Hansen./bilder/2014/Blueshelga14/Bilder_StianSHansen/Dan.jpg