Fornyet tro på fremtiden til rock and roll!

Fredag 21. november var kvelden for de som liker musikk, som blir spilt litt høyere og litt tøffere enn det som vanligvis spilles på Iris Scene.

To band stod på plakaten denne kvelden, og jeg må innrømme at begge var ukjent land for undertegnede.

Først ut på scenen var Chronobunny, som er et band bestående av unge gutter fra lokalområdet. De stilte med den klassiske rock and roll-oppsetningen gitar, bass, trommer og saksofon!!Og for en deilig positiv overraskelse Chronobunny ble denne kvelden. Disse fire unge herrene tryllet frem deilig progressiv rock and roll, som fikk publikum til å trekke sammenligninger til denne musikksjangerens storhetstid på slutten av 60-tallet og starten av 70-tallet. Tøft av disse guttene å gå sin egen vei, og kjøre løpet som et rent instrumentalband.

Men 40 minutter med instrumental progrock, har potensiale til å bli litt slitsomt.  Det problemet oppstod ikke på Iris denne kvelden!! For disse gutta hadde med seg en mann på saksofon, og det gjorde det hele mer spennende, nyskapende og eksperimentelt i mitt hode!!!! Mitt førsteinntrykk var at dette var noe som kunne oppstått, dersom Jan Garbarek hadde møtt Jeff Beck for 40 år siden!!! Chronobunny slik de fremstod på Iris Scene på fredag, spiller musikk til å bli i godt humør av. Dette vil vi høre mer av gutter!!!!!!!!

Etter Chronobunny var det tid for Juicyfur. Juicyfur er et band som har ord på seg for å være et "fett, svett live-band". De ga bånn gass fra første gitarriff, og det ble høyt, tøffe og tungt. Gutta viste at de behersket instrumentene sine til fulle. Men det var ikke vanskelig å skjønne at de sannsynligvis har sine musikalske røtter i blant annet Deep Purple og Motorhead. Synes at frontmann Morten Frøland kombinerte jobben som vokalist og bassist på en glimrende måte. Og personlig har jeg alltid vært svak for bruken av Hammond-orgel i rock and roll. Når dette instrumentet blir traktert på en slik måte som Øyvind Tømmernes gjør det, går tankene automatisk mot Jon Lord og Don Airey. Håper å høre mer til også dette bandet i fremtiden!

Men selv om jeg synes Juicyfur leverte bra denne kvelden, satt jeg likevel igjen med følelsen at de har enda ett gir og to å gå på. Men dette skyldes nok trolig at publikum på Iris denne kvelden var litt tilbakeholdne. For det var tynt med folk foran scenen, slik at bandet ikke fikk den rette energien, og tilbakemeldingene fra publikum som de hadde fortjent! Det var bra med folk i rommet, men flertallet trykket seg sammen bak i lokalet, for å underholde hverandre med småprat og sladder. Mange kom rett i fra diverse julebord, og var nok ikke helt i rock and roll modus.

For min egen del må jeg si at jeg forlot Iris Scene med et smil om munnen, og fornyet tro på fremtiden til rock and roll!

Tekst/foto: Stian Smith Hansen/bilder/2014/Konserter/Juicyfur/DSC_0013.JPG /bilder/2014/Konserter/Juicyfur/DSC_0017.JPG /bilder/2014/Konserter/Juicyfur/DSC_0001.JPG /bilder/2014/Konserter/Juicyfur/DSC_0002.JPG /bilder/2014/Konserter/Juicyfur/DSC_0018.JPG