Ungt og energisk besøk på Iris

De unge musikerne i bandene GypsyCarnem og Permanent Provocation imponerte Odda fredag 6. mars!

For tredje gang på kort tid kom et nytt Trøndertun-band til Odda. Her er oddaguttene Tommy Tverdal (vokal) og Espen Skagen (gitar) i front. De tok med seg selskapet i GypseyCarnem til hjembygda. Og vi fikk serverte en energisk konsert av oddaguttene og Andreas Utne Friestad (gitar), Bård Terje Larsen på (bass) og Noppers Myren (slagverk). I anledning oddabesøket ble organisten Øyvind Tømmernes invitert med på scenen med orgelet sitt. Det var jo "berre lekkert"...

GypsyCarnem er et ungt og ernergisk band som gir absolutt alt på scenen. På sin norgesturnè har de med eget materiale i kofferten for å presentere og vise seg frem. Og det kan de gjøre med hevet hode og stolthet i hjertet. For her lover det mye godt. Musikken har fotfeste i bluesrock-sjangeren, og det underholder flere generasjoner. Der er første fordelen bandet har. Videre bærer musikerne hvert sitt talent som krydder fremførelsen på scenen. Dette er andre fordel. Det tredje som er verdt å fremheve er kvaliteten - både i det instrumentelle og volumet i teksten. Hvis jeg ikke hadde vist bedre, hadde jeg trodd at jeg var tilbake hvor bluesrocken stod aller høyest. Formidlingsevne er noe vokalisten i Tverdal aldri har manglet og han bringer den med seg videre i aller høyeste grad. Og gitaristen i Skagen har blomstret det siste året. Jeg er forelsket på ny, GypsyCarnem har så sant funnet en plass i mitt musikkhjerte. Og jeg håper bandet fortsetter selv etter Trøndertun-perioden.

Få en smakebit her:

Bandet ble formet ved Trøndertun folkehøgskole høsten 2014, og holder fortsatt til der. Selv om bandet har hatt en kort karriere så langt, har samtlige av medlemmene godt med musikalsk erfaring fra både tidligere og nåværende band. Og selvom dette er unge karer, er det ikke vanskelig å se at de er drevne musikere allerede. Kanskje kommer det en EP innen 2015 er over?

Tommy Tverdal sender en takk til Odda og alle som valgte å komme på Iris Scene denne kvelden med den melding om at Odda er høydepunktet så langt på norgesreisen. Dagen etter skulle turen videre til Porsgrunn, og jeg er ikke i tvil om at de klarte å imponere noen sjeler der også.

Følg med GypsyCarnem på FACEBOOK!

Oppvarmingsbandet denne kvelden var Permanent Provocation som også bærer to lovende artister fra Odda. Kristoffer Hylland Skogheim er gitarist og Sivert Fedje spiller trommer i det vossbaserte bandet. Resten av medlemmene er; Patryk Polanski (vokal), Andreas Hellesøy (gitar) og Hågen Skattum (bass).

Sjekk de ut på FACEBOOK!

Her var det også mye godsaker for ørene. "Funkblues..." -  hvis det kan være et sjangeruttrykk, er det der jeg vil plassere musikken til Permanent Provocation. Her var det futt og fart i bass-beatsa som fikk de fleste i publikum til å vrikke på noe (en fot, en skulder, en hofte...). Og velbavart er bluesen i arrangementene med en tvist av rock fra gitarduoen i kroken. Dette er absolutt en gjeng med lovende, talentfulle ungdommer - og igjen ble jeg forelsket og håper at dette er et band som fortsetter etter deres periode på musikklinja på Voss!

For all del lytt på en smakebit her:

Og sjekk ut låta Addicted - jeg ble litt hekta da......

Tekst/video/foto. Steinunn TorsteinsdottirGypsyCarnem. Foto. Steinunn Torsteinsdottir. Permanent Provocation. Foto. Steinunn Torsteinsdottir. GypsyCarnem. Foto. Steinunn Torsteinsdottir. Permanent Provocation. Foto. Steinunn Torsteinsdottir. GypsyCarnem. Foto. Steinunn Torsteinsdottir. Permanent Provocation. Foto. Steinunn Torsteinsdottir. GypsyCarnem. Foto. Steinunn Torsteinsdottir. Permanent Provocation. Foto. Steinunn Torsteinsdottir. GypsyCarnem. Foto. Steinunn Torsteinsdottir. Permanent Provocation. Foto. Steinunn Torsteinsdottir. GypsyCarnem. Foto. Steinunn Torsteinsdottir. Permanent Provocation. Foto. Steinunn Torsteinsdottir. GypsyCarnem. Foto. Steinunn Torsteinsdottir. Permanent Provocation. Foto. Steinunn Torsteinsdottir. GypsyCarnem. Foto. Steinunn Torsteinsdottir. Permanent Provocation. Foto. Steinunn Torsteinsdottir. GypsyCarnem. Foto. Steinunn Torsteinsdottir. GypsyCarnem. Foto. Steinunn Torsteinsdottir. GypsyCarnem. Foto. Steinunn Torsteinsdottir. GypsyCarnem. Foto. Steinunn Torsteinsdottir.