Disse kommer til Blueshelga 2015:

Les mer om hvem som kommer til Blueshelga lokst utøve 2015:

Artister:

MK ’S Marvellous Medicine (N)

Mange husker sikkert Marie Kristin Dale Band fra konsert på Iris Scene på Kvinnedagen  2014. Allerede da spilte den energiske jenta bakoversveis på hele førsterekka foran scenen. Nå kommer hun tilbake til Odda med trioen MK’s Marvellous Medicine for å fyre i gang Blueshelga 2015 på vorspiel som går av stabelen torsdag 17. september.

FACEBOOK     HJEMMESIDE

Lisa Lystam Family Band (S)

De spiller på flere av Skandinavias største bluesfestivaler. Det er derfor naturlig at familebandet kommer innom Blueshelga lokst utøve. Historien starter med at Lisa Lystam og hennes familie dukket opp fra intet, satt ned foten og tok Sverige med storm. I dag er bandet det mest bookede blues- og rootsband i hjemlandet. Lisa Lystam Family Band har blant annet representert Sverige i den europeiske Blues Challenge (EM i blues) tidligere i vår, nå venter flere konserter i og utenfor Sverige. La deg derfor imponere med disse svenskene under Blueshelga!

FACEBOOK   HJEMMESIDE

Knut Reiersrud Band feat Billie Van (N)

Endelig har vi klart å få Knut Reiersrud til Blueshelga Lokst Utøve. Knut Reiersrud har nok en gang laget plate i samarbeid med den afroamerikanske souljuvelen Mighty Sam McClain.Tidlig på sommeren kom  meldingen om at Sam ble rammet av slag, og har dessverre nå gått bort. Da er den siste av de store afroamerikanske sangerne borte. Knut ønsket å gjennomføre turnèen, og det ble en helt ny retning. Inn som erstatter kommer norske Billie Van, som sammen med Reiersrud vil gjøre både McClain-låter og eget repertoar, samt selvfølgelig Reiersruds eget. Billie Van får plutselig muligheten til å gjøre som Dusty Springfield – å spille fantastiske soullåter med supermusikere, en pakke som blir ganske annerledes enn utgangspunktet, men som nok kan vise seg å bli like spennende! Og med Reiersruds rimelig potente band: David Wallumrød - keys, Nikolai Hængsle Eilertsen - bass, Bjørn Holm - gitar og Andreas Bye - trommer, kan det vel i grunnen ikke gå så galt.

FACEBOOK   HJEMMESIDE

GoodTime Charlie (N)

har besøkt Odda mange ganger  og  har et godt publikum her.  Bandet har gitt ut mange plater og har høstet både nasjonal og internasjonal anerkjennelse.  Plata It’s Allright er faktisk utgitt i Kina og  bandet gjennomførte faktisk en lanseringsturne i landet. Hvis man skal beskrive Good Tine Charlies stil, er den inspirert av 50 – og 60 – talls  soul, savage rock og  rythn and blues.  Bandet utviklet tidlig en karakteristisk sound og varemerket er – som de selv sier det, dyktige musikere, energi og spenstig musikalitet. Good Time Charlie skal selvsagt holde konsert for et voksent publikum i Blueshelga, men bandet har lenge jobbet for å spre blå musikk blant et yngre publikum også.  Bandet markerte Språkåret 2013 med å gi ut plata Draumeblues og blåsus, Norges første bluesplate for barn. Dette prosjektet fremførte de blant annet  med  stor suksess på Vossa Jazz´s  Badnajazz  og  i år ønsker Blueslaget lokst utøve at barn  i Odda med omland skal få oppleve det samme. 

FACEBOOK   HJEMMESIDE

Bård Ose (N)

Det er igjen klart for verdens beste Bluesfrokost med musikkjournalist Bård Ose og litt P.I.L.S. attåt. At Ose velger å komme til Odda i september for å gjøre  Odda - P.I.L.S. lørdag formiddag for tredje året på rad, er rett og slett et kompliment til lokstutøverne innerst i Sørfjorden. Ose inviterer noen av artistene opp på scenen og festivalen har mange på plakaten, så der kan det bli litt av hvert. Ose intervjuer artistene på sitt helt særegne vis og lar dem dra en låt for at de skal få vist et våkent formiddagspublikum hva de er gode for. En bluesfrokost bør naturligvis bestå av noe mer: Ccowboyfrokost med speilegg, bacon, bønner og stekte tomater. Og – som sagt,  Bård Ose attåt.

FACEBOOK

A Pony Named Olga (GER)

Med elementer av skitten rock'n'roll, cowpunk, polka og mørk humor er dette mye mer enn et vanlig Rockabilly-band.  Bandet er passe gærne og de satser alt på scenen med akrobatiske scenestunts som ofte har endt med noen turer til sykehuset! Men dette viser bare hvor mye de bryr seg for at publikum skal ha det moro. Bandet er allerede et kjent navn rundt i Europa hvor de har spilt hundrevis av konserter  i løpet av de siste årene i Tyskland, Italia, Sveits, Østerrike og Portugal. Berlinerne har en herlig blanding av cowpunk som innbefatter polka, big beat, rockabilly og rock.

FACEBOOK   

Peter & De Andre Kopier (Gasolin-tribute) (DK)

er blant det mest populære kopiorkestre fra Danmark. I Blueshelga skal de servere en ubestridt og energifylt hyllest til den danske rockegruppen fra 70-tallet: Gasolin’. Opp gjennon 22 år har Peter & De Andre Kopier klart å opparbeide seg ryktet om å være ganske så lik orginalbandet de hyller. «Først tror du det er Gasolin’, så tror du det er løgn!», er den mest hørte kommentar fra publikum. Sangeren, Peter Molzen, anstrenger seg mye på scenen for å både ligne og låte som idolet - Kim Larsen. Gasolin’ ble oppløst i 1978. Men Peter & De Andre Kopier har gitt publikum sjansen å gjenoppleve stemningen fra musikken bandet er kjent for.

FACEBOOK   HJEMMESIDE

Vetrhus Bluesband (ODDA)

har spilt på hver eneste festival siden den spede starten. De stod ikke på plakaten i jubileumsåret, for da skulle de spille under jubileumsmarkeringen seinere på året.  Men – som Legård sier det. «Jaggu klarte de å snike seg inn på scenen torsdag kveld likevel». Om de fremførte Why, why, why do you treat me like you do? skal være usagt, men den får vi sikkert  høre i september. Aldri ei Blueshelg i Odda uten Vetrhus Bluesband!

FACEBOOK   HJEMMESIDE

Tiebreaker (ODDA)

Oddabandet vender hjem i Blueshelga. Det er blitt en slags vane å ha også dette bandet på plakaten. I løpet av fjoråret klarte gutta å samle en flott CV. Etter å ha blitt kåret til «Årets Vestlandssatsing 2014» under forrige Stordfest fortsetter Tiebreaker å imponere og dette året har virkelig inneholdt større spillejobber. Blueslaget unner gutta alt godt og det aller beste. Det er derfor en selvfølge å ha dem på hjemmebane under Blueshelga.

FACEBOOK   MUSIC

Tubesnakes (N)

Bandets grunnbesetning bestod opprinnelig av Lars Vad (git/vok), Johnny Stensletten (bass) og Per Inge Stensletten (trommer/perk). Det var et stort tap for bandet da Lars Vad brått gikk bort våren 2013. Men musikken lever videre og tredjeplata ”Walking” som kom i fjor høst, er bygd på opptak som ble gjort ferdig  med Lars Vads stemme og gitarriff på de fleste låtene. Rolf Martin Haldorsen er nå gitarist i Tubesnakes som også har keyboardist Per K. Hauan på laget.

FACEBOOK   HJEMMESIDE

Groove orchestra (ODDA)

Et nytt Odda/Hardangerband ser dagens lys  i Blueshelga i år. Og det er slett ingen hvem som helst som har funnet hverandre i konstellasjonen Groove orchestra. Bandet består av Laura Buta – vokal, Arpad Buta – sax & piano, Mihai Sorohan – trompet,  Geir Aksnes – keys , alle bosatt i Odda. I tillegg er kvinnheringene Oddgeir Røssland  og Jan Arthur Kalsaas med  på henholdsvis gitar og vokal, trommer og vokal og – ikke å forglemme, oddingen som har gjort fjording av seg, Halvard T. Eriksen – bass & konsonant.Som sagt; ingen hvem som helst. Bandet spiller egne låter og stoff hentet fra Aretha Franklin, Etta James, Delbert McClinton, Tina Turner, Barbara Morrison med flere.

The Good, The Bad & The Groovy (N)

er en "kvartett" i trio-format som alltid får frem den gode stemningen og den gode blå «groov'en". Bjørn "Mr Groovy" Moe leker seg bak trommesettet i denne konstellasjonen. På gitar har trioen Atle "Freddie Johnson" Johannesen. Christian "Mr C" Øvreaas har ansvar for tangentene i bandet. Nå er de alle klare  for å spille seg inn i den blå timen på Sørfjorden, om bord på MS Lindenes. Blueslaget lokst utøve arrangerer Bluescruise i Blueshelga, båten skal tøffe ut fjorden med fengende rytmer og glade mennesker ombord. Andre festivaler har også bluescruise, men få kan skilte med de naturgitte kulissene som fjorden og fjellene i Indre Hardanger varter opp med.
Bandet The Good, the Bad and the Groovy er klare som egg for å spille på det første bluescruiset i Odda. Landgangen ligger klar. Vær så god: Stig om bord.

Nalle and his Crazy Ivans (DK)

Nalle and his Crazy Ivans er: Nalle - vokal, Henning Kaae - gitar, Ivand Sand - gitar, Dion ”Disse” Egtved - bass. Nalle – alias Roland Lyhr Sørensen – er godt på vei mot de 70år & His Crazy Ivans har for alvor slått seg fast som en kvartett av høyeste karat. Sammen utgav de i 2010 den anmelderroste og Grammy-nominerede debutplaten «Back To The Roots», og de fire er slett ikke ferdig med å utforske røttene i musikken og inspirasjonen finner de satdig i kjærligheten til blues.

FACEBOOK   HJEMMESIDE

Bodils Betasuppe og Bluesfrokost er å finne på programmet selvfølgelig. Det blir som alltid konsert for ungdommene ved Odda ungdomsskole, i tillegg til å arrangere barneblues på Meieriet. Og for første gang blir det Bluescruise på Sørfjorden!

Billetter blir lagt ut på ticketco.no og kan forhåndkjøpes på Iris Scene.

KJØP BILLETTER NÅ!