Ingen gjespet da Jasper stod på scenen!

Fredag 14. august var amerikanske Cody Jasper tilbake i Odda, for tredje gang på få år.

Som hans landsmenn i gruppen Sons Of Bill, er det tydelig at han har fått et spesielt forhold til musikkelskende oddinger. Og oddingene har trykket den langhårete gitaristen til sitt bryst, og gjort ham til «en av sine». Undertegnede hadde ikke fått med seg noen av hans tidligere konserter i byen mellom fjellene. Men siden disse har blitt omtalt som både fantastiske, episke og legendariske, så var tiden inne til å sette seg opp en mening på egen hånd.

Og det er bare å konstatere at mr. Jasper from Texas innfridde forventningene. Publikum på Iris Scene fikk det de forventet av en tydelig opplagt og spillesugen artist. Jasper spilte mange av sine egne låter, men krydret også setlisten med noen coverlåter fra øverste hylle. Mannen er en aldeles strålende gitarist, og demonstrerte dette ved flere anledninger gjennom hele konserten. På denne turneen reiser han rundt uten sitt faste band, men denne kvelden hadde han en stødig og profesjonell rytmeseksjon i Ruben Aksnes på bass, og Kim Hylland på trommer. Disse to oddingene er fremdeles unge menn, men er allerede godt etablerte musikere med lang erfaring. At denne trioen bare hadde øvd sammen i tre dager, og likevel kunne fremstå så samspilte gjennom en hel konsert, er intet mindre en en gåte for den vanlige publikummer. Her snakker vi om gutter med rikelig av talent, gehør og profesjonalitet!

Kvelden ble avsluttet med to klassiske komposisjoner signert Led Zeppelin. Noe som fikk stemningen til å gå helt i taket. En håndfull av lokalets litt yngre publikummere, benyttet anledningen til å utøve den edle konsertidretten «headbanging»! Men min favorittlåt denne kvelden var faktisk åpningsnummeret «Jesus Drank Wine». En strålende låt som ga meg assosiasjoner tilbake til første halvdel av 70-tallet. «Jesus drank Wine» er en låt som lett kunne vært å finne på repertoaret til legendariske artister som Gram Parsons, Merle Haggard eller The Band.

Nok en gang så ble det en usedvanlig hyggelig kveld på Iris Scene. Kalenderen viser midten av august, og høstmørket begynner å gjøre dagene merkbart kortere. Men det gjør ingen ting! Om bare noen uker så er det klart for høstens høydepunkt Blueshelga 2015!!!

Tekst. Stian Smith Hansen/Foto. Renate Esp Aase.

Se video fra kvelden tatt av Linn Bjørkelund:

Har du bilder fra denne kvelden?

- del de gjerne med oss på e-post: steinkast123@gmail.com

- Les også Radio Folgefonn sin anmeldelse av kvelden HER

Tekst. Stian Smith Hansen / Foto. Renate Esp Aase.