El Cuero lyste opp i høstmørket

Fredag 16.oktober inntok El Cuero Iris Scene.

Etter 10 år og flere kritikerroste album, så har dette bandet ord på seg for å være noe av det ypperste innen norsk rock and roll. Og dette ryet gjorde de så absolutt ikke skam på denne kjølige høstkvelden. Med det rykende ferske albumet "Souls Under Red Light" i kofferten, så var Odda andre stoppested på denne turneen. Åpningslåten på det nye albumet "I'm Always Scared", var også første låt ut på konserten. Fra første akkord var standarden for kvelden satt. Tøff gitarbasert rock and roll strømmet ut av høyttalerene, og publikum trykket El Cuero til sine bryst med umiddelbar virkning. Bandet leverte et forrykende show gjennom samtlige 90 minutter. Meget dyktige musikere, gode tekster og en fin blanding av gammelt og nytt materiale, gjorde denne konserten til en herlig musikalsk opplevelse.

Spesielt så vil jeg fremheve bassist Tommy Reite. Den mannen stod knapt i ro et eneste sekund under hele konserten. Ikke bare var han i nesten konstant bevegelse på scenen, han benyttet også anledningen  til å klatre litt på rekkverket, tok seg en tur ned fra scenen og danset litt med publikum, og sannelig gled han ikke ut i en mer enn godkjent spagat midt på dansegulvet. Og alle disse stuntene ble utført samtidig som bassgitaren ble traktert på mesterlig vis!

For en deilig aften med et utrolig bra liveband dette ble!

Undertegnede hadde ikke den store kunnskapen om El Cuero før denne kvelden på Iris. Men nå må jeg innrømme at jeg er fan, og vil ha mer, mye mer. Et band som dette hadde fortjent et utsolgt Iris Scene. Men de vel 70 tilstedeværende fikk definitivt valuta for pengene. La oss håpe at El Cuero legger turen innom Odda igjen en gang i nær fremtid.

Tekst og foto. Stian Smith Hansen./bilder/2015/ElCuero/iris_16.10.15_stian_smith_hansen_/DSC_0357.JPG /bilder/2015/ElCuero/iris_16.10.15_stian_smith_hansen_/DSC_0359.JPG /bilder/2015/ElCuero/iris_16.10.15_stian_smith_hansen_/DSC_0376.JPG