Fylte Iris Scene

Jubileumsturneen til Vidar Johnsen hadde sitt stoppested i Odda lørdag 24. oktober.

Det var en utsolgt kveld og publikum virket meget høstglade da undertegnende ankom Oddas lokale musikkstue. Vidar Johnsen trippet bak scenen og virket ikke noe mindre glad han heller. Ganske spilleklar og ivrig om jeg oppfattet han rett.

Så godt som presis på klokkeslettet 22.00 entret Johnsen scenen med sin gitarist Kjell Harald Litangen. Publikum trampeklappet de to velkommen. Det var tydelig at det var forventninger i luften. Johnsen fremstod folkekjær og takkenemmelig da han hilste på dem og la ned en plan for kvelden. Det er Johnsens 30 år som artist turneen feirer, og derfor hadde han forberedt som han selv kalte det en meny med «litt av hvert». Hardinger liker jo en god blanding og vet at Johnsen har nok i bagasjen han kan blande i sammen til en hyggelig kveld. Og det ble det. 

Det var mye eget materiale selvfølgelig. Og «Den Morgenen» låt skikkelig bra uten svenske Peter Nordberg tilstede. Men også noen godbiter fra Vamp dukket opp. Som Fuglane Vett, 13 Humler, Tir`Na Noir og Månemannen. Ikke overraskende skapte det magisk øyeblikk i publikum med allsang og trampeklapp. Johnsen fremførte også den skjøre og fine melodien «Love To Be Loved» (Peter Gabriel), en artist han fremhevet som en inspirasjonskilde.

Rita Eriksen er gjesteartist med på turneen til alles fornøyelse. Publikum fikk derfor servert flere skinnende perler. Johnsen og Eriksen har vært samarbeidspartnere ved flere anledninger. Blant annet i 1998, da var jubilanten med å kore på platen «Blåmandag» som Eriksen gav ut med sin bror. Mens de i nyere tid har samarbeidet både i Vamp og på radiohiten «Duetten», som nærmest er blitt en landeplage. Sangen ble sluppet som en singel i forbindelse med at Johnsen skulle ut på denne ferden på høstparten av året. Rita har besøkt Odda før og hun fikk også fremføre noe eget fra sitt musikkarkiv, samt noen hyggelige historier. Selvom hun er ingen komiker har hun humoren i god behold, og brukte den for å kommunisere med et nokså pratsomt publikum. Johnsen er også god på å holde publikum interresert med å engasjere til deltakelse og allsang.

Gitaristen i Litangen er også et kapittel for seg selv, og vel så oppmerksomhetstagende som Johnsen og Eriksen. Gitarkunsten kom frem på de fleste strenginstrumenter slide og mandolin inkludert.

Det hele bunner seg ned i en solid kveld og for meg som kun har hørt Johnsen på radio eller sett han på TV, inkuldert Sommerbåten i Odda denne sommeren, er det liveopptreden på scenen som virkelig viser meg hva som bor i denne mannen og artisten. Skal jeg på konsert med han igjen? Hvis jeg får sjansen, så nøler jeg ikke i det hele tatt.

Takk for besøket av alle tre selvfølgelig!

Teks og foto. Steinunn Torsteinsdottir.Vidar Johnsen på besøk i Odda. Foto. Steinunn Torsteinsdottir. Vidar Johnsen på besøk i Odda. Foto. Steinunn Torsteinsdottir. Vidar Johnsen på besøk i Odda. Foto. Steinunn Torsteinsdottir. Vidar Johnsen på besøk i Odda. Foto. Steinunn Torsteinsdottir. Vidar Johnsen på besøk i Odda. Foto. Steinunn Torsteinsdottir.