Et fyrverkeri fra Smøla

Christina Skjølberg is the name, and bluesrock is the game!

Siden jeg er litt mer enn gjennomsnittlig interessert i idrett, så tenker jeg automatisk på fotball, når jeg ser et kart over Møre og Romsdal. Molde, Kristiansund, Clausenengen og Ole Gunnar Solskjær er navn som presser seg frem i hjernebarken. Men etter lørdagens konsert på Iris Scene, så skjønner jeg at det er rom for utvidelse av kunnskapen om dette fylket. For nå har jeg lært at en av norges musikalske skatter kommer fra Smøla! Christina Skjølberg is the name, and bluesrock is the game! Selv om hun og bandet har turnert flittig de siste årene, så var dette et ubeskrevet blad for de fleste fremmøtte denne oktoberkvelden. Et tynt befolket Iris ble vitne til et fyrverkeri av en konsert. Fra første låt ga de tre musikerne bånn gass og serverte publikum en skikkelig dose knalltøff bluesrock! 

Og det er bare å fastslå at Christina Skjølberg er en fantastisk gitarist. Med tøffe riff og gitarsoloer hentet fra øverste hylle, så varmet hun elskere av denne typen musikkhelt inn i hjerterøttene. Ved to anledninger tok hun en tur rundt i lokalet, hilste på publikum,  var innombaren,før hun ruslet tilbake til scenen. Alt mens hun hele tiden fortsatte å spille på gitaren. De av publikum som ikke var sjarmert før dette, ble det definitivt etter dette "stuntet". Trioen hadde en setlist bestående av egenprodusert materiale av høy kvalitet, men leverte også noen strålende coververversjoner av et par av Jimi Hendrix's mest kjente låter. Og salige Jimi ville nok trampet takten og nikket anerkjennende til denne fremførelsen av sine verker. For bandet spilte så det gnistret!

Christina Skjølberg hadde denne kvelden med seg Tore Slåttsveen på bass og Felix Rudi på trommer. Sistnevnte er jo til vanlig trommeslager i Mk's Marvellous Medicine, men hadde på kort varsel steppet inn som reserve for gruppens faste trommis Tom Arne Fossheim. 

Jeg håper at dette bandet blir invitert tilbake til Iris Scene ved en senere anledning. Gjerne under en blueshelg. For et band som leverer varene på et slikt nivå, fortjener i grunn fullt hus og stormende jubel!!

Tekst og alle foto. Stian Smith Hansen./bilder/2015/Christina_skjolberg/Iris31.10.15.Stian_Smith_Hansen/DSC_0400.JPG /bilder/2015/Christina_skjolberg/Iris31.10.15.Stian_Smith_Hansen/DSC_0412.JPG /bilder/2015/Christina_skjolberg/Iris31.10.15.Stian_Smith_Hansen/DSC_0413.JPG