En reise inn i kongerike

Jonas Fjeld hadde kokt sammen en oppskrift for novemberkvelden og det var tydelig at publikum var klar for å bli servert en dose Jonas (Fjeld).

Den folkekjære musikeren kom spillende på gitaren sin frem på scenen, tøff som bare det. Bandet på seks mann hjalp Fjeld å fylle lokale med deilige toner. Odda var siste stoppested på en to måneder lang turnetur. Jonas takket for sist og påpekte at hans alder var blitt noen siffer høyere. Men, han fikk med at dette er selvfølgelig ikke annet enn en sjarmerende alder. Og det kan vi skrive under på, uansett alder, er han sannelig en sjarmerende mann og artist! Og takknemmelig… Det la han ikke skjul på, fra scenen telte han opp sine 43 år som artist og snakket om hvor priviligert han er som har fått lov å jobbe med sin hobby hele sitt liv.
- Det er godt å få applaus når jeg kommer på jobb, men det beste av alt er at jeg får applaus når jeg går fra jobb, sa Fjeld spøkefullt.

Konserten var fylt opp av godbiter fra Fjelds karriere, samt noe nytt fra den nyeste utgivelsen «Hustrig» som kom 13. april i år. Oppskriften denne kvelden startet med «Texas Jensen», blandet sammen med samarbeidsprosjekter Fjeld har hatt med med Kvitnes, Paus, Nesbø og Sunde. Videre fikk publikum krydret blandingen med mange historier, en av dem fra New York der låten «Blue Hotel» ble servert. Det nappet absolutt i både rockefoten, roots-foten og americana-foten hele kvelden. Og publikum fikk etter undertegnedes oppfattelse senket skuldrene til en avslappet posisjon som skapte mer rom til å nyte de to timene servert fra scenen. 

Det virket som musikerne fikk den samme holdning.
- Jeg koser meg sånn i kveld, det kjennes ut som en hjemmefest dette, er det okey at jeg tar meg en øl?, spurte Fjeld fra scenekanten, og selvfølgelig fikk han det. 

Videre kom det atter en historie om en opplevelse han hadde der han spilte for tomt dansegulv, mens publikum satt i bilene sine og drakk sprit. Og da de møtte opp på plattingen for og danse, var de gått tom for konsonanter og hadde kun de to vokalene i Ø og Y igjen. 
- I musikkmiljøet kalles disse for «øy-folkene», kommenterte Fjeld og gav publikummet sitt en reell latterkrampe.

Følg Jonas Fjeld på FACEBOOK

Buketten av musikere han hadde med seg fortjener all skryt en kan gi. Heleheten i lydbilde denne kvelden var rett og slett magisk. Og som Jonas Fjeld refererte til det landet vi bor i - et «kongerike» av en kveld, det kan en konkludere med når en skal oppsummerer en konklusjon av denne anmeldelse. Velfortjent stående applaus og trampeklapp.

Tekst/video. Steinunn Torsteinsdottir.
Alle foto. Vidar Fjæra.

Sjekk ut hvordan det låt med «Engler i snøen» på Iris Scene:

Slik var det når Jonas Fjeld dro frem "Engler i snøen" på Iris Scene 21/11:

Posted by Iris Scene Odda on 22. november 2015


Jonas Fjeld på Iris Scene 21.11.15. Foto. Vidar Fjæra. Jonas Fjeld på Iris Scene 21.11.15. Foto. Vidar Fjæra. Jonas Fjeld på Iris Scene 21.11.15. Foto. Vidar Fjæra. Jonas Fjeld på Iris Scene 21.11.15. Foto. Vidar Fjæra. /bilder/2015/Jonas_Fjeld/Iris21.11.15_VidarF/FullSizeRender-5.jpg Jonas Fjeld på Iris Scene 21.11.15. Foto. Vidar Fjæra. Jonas Fjeld på Iris Scene 21.11.15. Foto. Vidar Fjæra. Jonas Fjeld på Iris Scene 21.11.15. Foto. Vidar Fjæra.