En velklingende vitaminsprøyte

Charlie Rackstead besøkte Odda med bandet sitt The Sticklesbergen Ramblers fredag 20. november. Det var absolutt en oppløftende kveld i høstmørket.

Jeg husker godt tilbake til ungdomstiden da en ofte tulla med norske tekster og oversatt dem direkte til engelsk. Det låt jo teit, men morsomt, og vi hadde flere kjekke kvelder med slikt «nonesense». Men det er ingen spøk i det konseptet Rune Nilsson har klart å bygge opp. Under aliaset Charlie Rackstead oversetter han norske låter til engelsk og fremfører dem sammen med bandet sitt The Sticklesbergen Ramblers. Helst i en country- og bluesgrass aktig stilart.
- Det hele startet som en spøk med en sketsj i radioprogrammet, og det har jo bare tatt helt av, forteller Nilsson etter konserten. Og undertegnede mener at det er noe Nilsson må kjøre løpet helt ut på. Kanskje han kan vokse inn i andre sjangre enn country/roots? Jeg hadde for eksempel storkost meg med en knippe av Racksteads «popballads». Tiden får vise om jeg er heldig...

Kvelden starta med «Leva livet» og fortsatte med den ene norske hitten etter den andre. «Forelska i læreren», «Her kommer vinteren», «Ku i tunnelen», «Livet er for kjipt», «Mil etter mil», «Hjalmar» for å nevne noen av de «Norwegian Classics» som var på setlista. Fra scenen låter det knallbra og spillegleden er ubeskrivelig. Selvom banjospesialisten Morty Lion og trommefantomet Sunny Johnson er med på å skape en helhetlig fremføring av det publikum opplever, er det duoen som bor i Charlie Rackstead og Torsten Börckhauzmeister (Torfinn Borkhus) som styrer showet. Og det er absolutt underholdende. Om det var uhell, planlagte stunts eller forsøk på humor i tekst forglemmelse, feilspilling og startproblematikk fikk bandet likevel applaus siden de alltid klarte å avslutte klumseriet i en respektert harmoni. Og for anledningen var det like greit å hoppe over en iscenesatt tilbakeklapp etter endt konsert, for det var tydelig at publikum lengtet etter mer når den første halvannen spilletimen var over. Og vi lengter ennå, derfor er det i denne etteromtale på sin plass og ønske Rune Nilsson tilbake til Odda og Iris Scene. Om det er han eller en av karakterene hans som blir invitert tilbake får vi bare vente spent på.

Tekst/foto/video. Steinunn Torsteinsdottir

Sjekk ut starten på kvelden:

Charlie Rackstead & Co er kommet på Iris Scene! Leva livet! Velkommen

Posted by Iris Scene Odda on 20. november 2015


Charlie Rackstead and The Sticklesbergen Ramblers. Foto. Steinunn Torsteinsdottir. Charlie Rackstead and The Sticklesbergen Ramblers. Foto. Steinunn Torsteinsdottir. Charlie Rackstead and The Sticklesbergen Ramblers. Foto. Steinunn Torsteinsdottir. Charlie Rackstead and The Sticklesbergen Ramblers. Foto. Steinunn Torsteinsdottir. Charlie Rackstead and The Sticklesbergen Ramblers. Foto. Steinunn Torsteinsdottir. Charlie Rackstead and The Sticklesbergen Ramblers. Foto. Steinunn Torsteinsdottir. Charlie Rackstead and The Sticklesbergen Ramblers. Foto. Steinunn Torsteinsdottir. Charlie Rackstead and The Sticklesbergen Ramblers. Foto. Steinunn Torsteinsdottir.