En tradisjon jeg kan like!

Lørdag 28.november var det tid for en aften fylt med americana og countryrock, servert på et sølvfat av gruppen Gram Per Person.

Første gang musikelskende oddinger  stiftet bekjentskap med GPP, var under blueshelga i 2012. Den gangen var de oppvarmingsband for Jason And The Scorchers. Året etterpå kom de på besøk for andre gang, og leverte nok en strålende konsert.  Således var det omtrent to år siden sist vi hadde hørt og sett noe til disse herrene, så det var på høy tid at de kom tilbake. 

* Sjekk ut Gram Per Person på FACEBOOK

Gram Per Person spiller i hovedsak egenprodusert materiale, der mesteparten er hentet fra gruppens to album Gram Per person(2008) og Fables For Some(2011). Disse to platene er å anbefale for de som liker musikk i kategorien americana/countryrock. Mange meget bra låter med gode tekster(f.eks:  Don`t go, Graham Greene). Under konserten på lørdag fikk vi det beste fra disse to platene, pluss at de krydret setlisten med noen låter, fra sine musikalske inspirasjonskilder og mentorer Steve Earle og Townes Van Zandt.  Og det låt fantastisk!

Sjelden ser man at så mange låter med triste tekster sprer så mye glede, som det man kunne se på Iris på lørdag. Publikumsoppmøtet var vel det man kan kalle under pari. Men for mange av dem som var til stede, så er det denne typen musikk som ligger hjertet nærmest. Og disse menneskene fikk full valuta for pengene. 

Noen har en gang sagt at andre gang er en gjentagelse, og at tredje gang er en tradisjon. Dersom dette medfører riktighet, så er konserter i Odda med GPP en tradisjon jeg virkelig kan leve med. Gruppen spiller ikke så mange konserter i løpet av et år, og det er i grunnen litt trist når bandet leverer på et slikt nivå som de faktisk gjør. For undertegnede må innrømme at GPP er blitt et av mine norske favorittband! 

NB:
Ryktene sier at Gram Per Person vil ta turen tilbake også høsten 2016. Jeg kjenner at jeg gleder meg allerede!

Tekst og foto. Stian Smith Hansen/bilder/2015/GramPerPerson/Iris28.11.15_StianSHansen/DSC_0443.JPG