What a Guy!

Lørdag 20. februar var det tid for et gjenhør med en skikkelig Oddavenn på Iris Scene.

Amerikanske Guy Forsyth er på turne i Europa med sin trio, som i tillegg til ham selv på gitar og munnspill, består av Jeff Botta på bass og Nina Singh Botta på trommer. Gjennom tidligere besøk under flere blueshelger, har den Austin-baserte musikeren opparbeidet seg en solid fanskare i Odda. Konsertanmeldelsene fra tidligere på denne turneen, har fortalt om en trio i storform som leverer varene kveld etter kveld. Så man kan trygt si at forventningene til kveldens konsert var store.

Besøk han på FACEBOOK

Innfridde mr. Forsyth og hans band? Et forventningsfullt publikum fikk valuta for pengene i Odda denne kvelden. Under to sett à ca. 60 minutter hver, fikk publikum servert en herlig blanding av låter fra Forsyths mange studioalbum(f.eks Don`t Turn Me In og Nobody Gonna Bail Me Out). Flere av låtene i første sett hadde fengsel som gjennomgangstema. Bandet leverte også en (etter undertegnedes mening), en aldeles vidunderlig  versjon av Merle Haggards store slager fra 1968 Mama Tried. 

Etter en 20 minutters pause var det i gang med kveldens andre sett. Og der det første settet kan karakteriseres som bra, vil jeg ikke nøle med å stemple det andre som strålende. En større andel av publikum trakk nærmere scenekanten, og dette virket til å sette ekstra fyr i de som stod på scenen. Guy Forsyth er en meget dyktig på sine hovedinstrumenter gitar og munnspill(denne gangen hadde han latt sagen ligge igjen i verktøykassen), men samtidig er mannen i besittelse av en rå sangstemme. Som blant annet har gitt ham prisen som beste mannlige vokalist, under Austin Music Awards i 2005. De fremmøtte på Iris kunne neste ikke få nok, og våre amerikanske gjester måtte gjennom tre ekstranummer før de fikk avslutte kveldens arbeidsøkt. I løpet av de siste to månedene har mange store artister gått bort, og kveldens siste ekstranummer ble en hyllest til en av disse. Heartache Tonight (fra albumet The Long Run 1979) ble en verdig hyllest til Eagles-sjefen Glenn Frey, og en flott avslutning på en meget bra konsert.

Tekst. Stian Smith Hansen
Foto. Vidar FjæraGuy Forsyth på Iris Scene 20/2-16. Foto. Vidar Fjæra. Guy Forsyth på Iris Scene 20/2-16. Foto. Vidar Fjæra. Guy Forsyth på Iris Scene 20/2-16. Foto. Vidar Fjæra. Guy Forsyth på Iris Scene 20/2-16. Foto. Vidar Fjæra.