Lazy på sitt beste

Lørdag 26.februar var det duket for Lazy på Iris Scene. På forhånd var publikum lovet en dansbar aften, og løftet ble absolutt innfridd.

Etter mange år på scenen, er Lazy en god, gammel kjenning for folk i Indre Hardanger, men for ordens skyld: Bandet  består av Terje Hultstrand, - gitar og vokal, Bjarte Haara - bass og Krister Andersson - slagverk.  Terje har en heftig røst som rekker både lengre og høyere enn det noen annen nålevende harding kan matche.  Bjarte og Krister korer stødig og unnslår seg ikke for litt heftig refrengjubel  når stemningen  og temperaturen i salen er på stigende.

Lazy covrer det meste og har et vidt repertoar av  slagere  fra flere tiår innen country, pop og rock – deriblant selvsagt  en og annen ballade.  Allerede tidlig i det andre av  tre sett, begynte publikum å klø i beina og følte trang til å avreagere på dansegolvet.  Det herlige med en spilleliste som inneholder låter folk kjenner godt, er at den også innbyr til allsang. Så det var god stemning rundt bordene., så vel som på dansegolvet.

De tre musikerne kommuniserte  stort sett med store smil seg imellom,  så det var åpenbart også god  stemning på scenen.  Noe man faktisk kunne høre gjenklang av i vokalen, for Terje rullet lystig – skotsk  på r – en  gjennom hele Whisky in the Jar og løftet sangstemmen til nye høyder ettersom kvelden skred frem.  Vi fikk Creedense,  vi fikk Springsteen, vi fikk Neil Young, vi fikk Jayhawks, REM, The Band ,Tony Carey  og så videre og så videre… Nevn er såkalt Evergreen fra nyere tid, Lazy har den garantert på repertoaret.

Undertegnede har hørt Lazy noen ganger før, og kan med hånden på hjertet si at  konserten lørdag var Lazy på sitt beste. Det var fint å lytte,  fint  å se på og åpenbart fint å danse til. Når Bård  frivillig og helt uten tvangsmidler har avslørt at han var mellom dem som utfoldet seg på dansegolvet lørdag aften, skulle det være åpenbart for de fleste at dette var noe mer enn en gjennomsnittlig kveld på lokalet.

Det hadde vært plass til noen flere i publikum, men de rundt 70 personene som var der, hadde en fin, fin kveld.  Og det holder det, da er man i mål.


Tekst og bilder: Tone Mannsåker

* Sjekk ut hva som skjer!Lazy på Iris. Foto. Tone Mannsåker. Lazy på Iris. Foto. Tone Mannsåker.