Spoonful of Blues – en blueseksplosjon

Lørdag 30.april  var Spoonful of Blues endelig tilbake i Odda.

Mange har sett og hørt bandet før og vet at Spoonful har samme effekt som vitaminpiller, med andre ord en perfekt kur for vårslappe Hardinger. Morten Omlid, Jostein Forsberg og Tony Caddle hadde med seg Knut Hem (spiller bl. a.med Reidar Larsen og Øystein Sunde) som vikar for Eskil Aasland på slagverk, og han glei inn som om han alltid skulle ha sittet der.

Det musikalske veikartet Spoonful navigerer etter, går så og si rett inn i Missisippi og der rasper, river og bobler det så det holder;  dette er saftig  bluesrock.  Jostein  gav som alltid  jernet  fra første takt på munnspill og vokal og de mer enn gjennomsnittlig gitarinteresserte blant oss, var  svært fornøyde med  Mortens traktering av gitaren. For han er god. -  jæla god  -  som noen sier det i Odda. 

Publikum fikk mange av de gode, ”gamle” låtene som vi har trampet takten og tatt mer eller mindre grasiøse dansetrinn til både på Notodden og i Odda tidligere. Vi fikk også smaksprøver fra den kommende plata – noe som falt i god jord. Noen våget seg ut på dansegolvet lørdag aften også, og det skulle blott bare mangle, for mye av det Spoonful leverer, er svært så dansbart . Det er også gjenkjennelig slo kloke hoder fast, man kan høre at det er Spoonful. De har sin helt egen sound.

Konserten gikk over to sett, det første en strålende oppvarming til andre sett – som tok av i kjent Spoonful - stil med Jostein hoppende nesten over gjerdet og Morten omtrent i hockey. Og når Jostein lar oss ane et glimt av sin melkehvite mave og Tony smiler , da er alt såre bra – både på og foran scenen.  Det var mange ihuga fans som storkoste seg og droppa såvel røykepauser som smalltalk så lenge bandet var på.

 Og -  som antydet innledningsvis,  konserten ble en  vitamininnsprøytning og en riktig blueseksplosjon i lørdagsnatta. Så takket være Spoonful of Blues kunne de av oss som var der, uten fare droppe tranen dagen derpå. 

Vi takker for det!


Tekst: Tone Mannsåker.
Foto: Vidar Fjæra.Spoonful Of Blues elsker Odda by - og vi elsker Spoonful... Foto. Vidar Fjæra. Spoonful Of Blues elsker Odda by - og vi elsker Spoonful... Foto. Vidar Fjæra. Spoonful Of Blues elsker Odda by - og vi elsker Spoonful... Foto. Vidar Fjæra. Spoonful Of Blues elsker Odda by - og vi elsker Spoonful... Foto. Vidar Fjæra. Spoonful Of Blues elsker Odda by - og vi elsker Spoonful... Foto. Vidar Fjæra. Spoonful Of Blues elsker Odda by - og vi elsker Spoonful... Foto. Vidar Fjæra. Spoonful Of Blues elsker Odda by - og vi elsker Spoonful... Foto. Vidar Fjæra. Spoonful Of Blues elsker Odda by - og vi elsker Spoonful... Foto. Vidar Fjæra.