«Tribe with a vibe»!

Lørdag 21.mai var det igjen duket for besøk fra musikkmetropolen Austin på Iris Scene.

Denne gangen var det trioen med det klingende navnet Ulrich Ellison and Tribe, som stod på plakaten. For undertegnede og de fleste andre, var dette et temmelig ubeskrevet blad. Som alltid i slike tilfeller, er det store internettet en kjærkommen venn å søke i etter informasjon . Raskt fant jeg ut at dette kunne være en trio litt utenom det vanlige. Ulrich Ellison er født og oppvokst i Østerrike(Graz). Allerede som ung gutt begynte han sin musikalske utdannelse, den gang var det klassisk musikk og piano som opptok fritiden til denne karen. Men som han skriver på sin egen hjemmeside, «som 14-åring tok jeg opp min første gitar, og siden har jeg aldri sluppet taket!». I 2007 reiste han sammen med sin kone(som spiller bass i bandet hans) over dammen til Austin, Texas. Her hadde mr. Ellison fått et stipend for å studere jazzgitar på universitetet i Austin. Og siden har karrierestigen pekt sakte men sikkert oppover. Fra en tillværelse nesten uten noen penger, men med store drømmer, ambisjoner og vilje, turnerer de nå rundt i Europa og USA og fremfører sin «tribal blues and symphonic rock!». Prestisjetunge utmerkelser på festivaler som for eksempel South By Southwest, sier sitt om talentet og evnene til denne mannen. 

Så forhåpningene til at dette skulle bli en bra kveld på Iris var definitivt til stede. Åpningen av konserten ble definitivt av det litt mer annerledes slaget. Istedenfor plekteret så dro Ulrich fram en bue av typen som brukes når man spiller cello. Ved hjelp av denne og en elektrisk gitar, så tryllet han frem den første delen av den klassiske låten «Over The Rainbow» fra filmen «The Wizard Of Oz». Og ikke før hadde disse nydelige tonene spredt seg i lokalet, før bandet dundret av gårde med råtøff bluesrock. Ulrich Ellison serverte fete gitarriff og tok seg av det meste av vokalen, mens fru Ellison med fornavn Sabine fulgte opp med stødig spill på sin 5-strengs bassgitar. Bakerst på scenen satt trommeslager Joel Duhon, og etter smilet å dømme så hadde han det ganske artig på jobb denne kvelden.

På grunn av et skuffende lite oppmøte blant publikum, så ble konsertstart utsatt til kl: 23.00. Men bandet tok dette med et smil, og ga jernet gjennom 3 hele sett. Gitarist Ulrich hadde ved to anledninger en lengre rusletur med gitaren gjennom lokalet, og hilste på hver enkelt publikummer med noen egne toner. Han var sågar helt innerst i kroken i motsatt ende av scenen, og dro en heftig solo mens han stod på en stol. Dermed fikk også de som ikke var der bare for musikken, en ekstra oppmerksomhet fra kveldens artist. Låtutvalget bestod i hovedsak av egenkomponert materiale, men selvsagt var det også noen coverlåter som hadde lurt seg inn. Bandet leverte en etter undertegnedes mening, en helt strålende versjon av gruppen Cream sin gamle slager fra 1967 «Strange Brew»!

Under det tredje settet denne kvelden ble bandet utvidet med to gjesteartister. Jelani Brooks på saksofon og Sarah Johnson Melkeraaen på saksofon og vokal. Sammen så serverte disse fem artistene en gnistrende versjon, av Little Richards udødelige «Long Tall Sally». Sarahs litt hese mørke stemme passet utmerket til denne låten. 

Kjapt oppsummert så ble dette en herlig kveld på Iris Scene. De (altfor) få menneskene som tok turen denne maikvelden, fikk i hvert fall valuta for pengene. Tøff musikk og god stemning er aldri feil på en lørdagskveld!

Tekst og alle foto. Stian Smith Hansen.Ulrich Ellison and Tribe. Foto. Stian S. HAnsen. Ulrich Ellison and Tribe. Foto. Stian S. HAnsen. Ulrich Ellison and Tribe. Foto. Stian S. HAnsen. /bilder/2016/Konserter/Ulrich_Ellison/Foto_StianSmithhansen/DSC_0614.JPG