Strålende 40 – årsmarkering for The Last Waltz

Da Blueslaget lokst utøve på oppfordring fra Bård Ose, bestemte seg for å markere 40 - årsdagen for The Bands avskjedskonsert, gikk det et sus av forventning gjennom medlemsmassen.

Mange av oss har hatt denne konserten og disse låtene så og si  i ryggmargen i hele 40 år, så forventningene var store da gjesteartist og ”kapellmester” Runar Boyesen slo an tonen med ”The Last Waltz’ s” karakteristiske kjenningsmelodi fredag 25.november 2016 – på dagen 40 år etter den legendariske konserten.

Stjernelag
Noen vil kanskje tenke at det er litt av et vågestykke av lokale musikere og sangere å gi seg i kast med et så ikonisk låtmateriale, men vi som kjenner våre egne og vet hva de er gode for, bekymret oss aldri et sekund: Odda Allstars  klarer dette som ingenting.
Og det gjorde de så klart, med et utdrag av  låter fra ”The Last Waltz” og låter som på ulikt vis kan assosieres med konserten,  valgt fra øverste hylle som Boyesen sa. Bandet  fyllte  Iris med  magiske toner og herlig nostalgi og minnet oss på hvorfor George Harrison har kalt The Band ”the best band in the history of the universe”.

Stødig som fjell
Vårt lokale Allstarband består av  Terje Hultstrand , Krister Andersson, Harald Molven, Bjarte Haara og Håkon Widding.. Og uten å ta munnen for full, mener  underteegnede at de får det til; den rette tonen, den rette takten, den gode følelsen. Jæla bra!
Bård Ose sa det også:  - Er det rat jeg er glad i Odda. For et band! .Og gi en ekstra applaus til Håkon Widding, han er bedre enn Robbie Robertson.

Gjesteartistene briljerte og leverte
Gjesteartister i tillegg til Runar Boyesen og Bård Ose  - som for øvrig også delte  konferaniserrollen, var Frank Søfteland, Bente Raaen Widding og  Daniel Kambestad . Alle herrene er kjente og kjære og leverte  som alltid  med innlevelse og kraft.
Bente Raaen Widding imponerte med vokal så vel som med  sceneopptreden  i Highway 61  Revisited, Like a Hurricane med flere. .Hun er -  for undertegnede,  en relativt  ukjent  sanger som vi  forhåpentligvis  får høre mer av på Iris Scene.

På rekke og rad
Konserten  begynte med Up on  Cripple  Creek  og  så fulgte gamle kjenninger på rekke og rad;  The Shape I’m in , Who do you love, Cowgirl in  the sand,  It makes no Difference og så videre i en salig, gullkantet strøm av låter.  Da turen kom til The Night  they drove old Dixie down  ble det  allsang for alvor.  Trekkspillet kom også frem og Boyesen måtte tåle et par  dårlige vitser  for det ,mens en forkjølet  Frank Søfteland fikk kred for å  løfte Georgia on my Mind til taket. Allsangen nådde også nye høyder  da  I shall be released  endelig  kom -  etterfulgt av  avslutningsummeret, den  udødelige , uforglemmelige The Weight. Det satt. Som et skudd. I  levra, magen og hjertet. Det satt!
 
Bandet var i olympisk form og likeså herrene  Boyesen og Ose som  krydret konserten med anekdoter fra The Bands  og deres gjesteartisters liv, særdelest underholdende, om ikke  like egnet for gjengivelse på trykk.

En herlig aften er historie, for noen kanskje den beste på Iris Scene i 2016.
For å låne en setning fra The Weigh: Take a load off  folkens!  Dere  var strålende.

Tekst Tone Mannsåker
Bilder: Vidar Fjæra - kommer....Hyllest til The Last Waltz i Odda. Foto. Vidar Fjæra. Hyllest til The Last Waltz i Odda. Foto. Vidar Fjæra. Hyllest til The Last Waltz i Odda. Foto. Vidar Fjæra. Hyllest til The Last Waltz i Odda. Foto. Vidar Fjæra. Hyllest til The Last Waltz i Odda. Foto. Vidar Fjæra. Hyllest til The Last Waltz i Odda. Foto. Vidar Fjæra. Hyllest til The Last Waltz i Odda. Foto. Vidar Fjæra. Hyllest til The Last Waltz i Odda. Foto. Vidar Fjæra. Hyllest til The Last Waltz i Odda. Foto. Vidar Fjæra. Hyllest til The Last Waltz i Odda. Foto. Vidar Fjæra. Hyllest til The Last Waltz i Odda. Foto. Vidar Fjæra. Hyllest til The Last Waltz i Odda. Foto. Vidar Fjæra. Hyllest til The Last Waltz i Odda. Foto. Vidar Fjæra. Hyllest til The Last Waltz i Odda. Foto. Vidar Fjæra. Hyllest til The Last Waltz i Odda. Foto. Vidar Fjæra. Hyllest til The Last Waltz i Odda. Foto. Vidar Fjæra.