Medarbeiderfest i særklasse

Lørdag 14.januar var det klart for den årlige medarbeiderfesten.

Lørdag 14.januar var det klart for den årlige medarbeiderfesten, kvelden da Blueslaget viser at den frivillige innsatsen i året som har gått, blir satt pris på - med mingling, mat og musikk og gjerne litt mjød attåt - for å holde på bokstavrimet. Og jammen kulminerte kvelden slik vi gjerne vil at slike kvelder skal; i frydefull jam. 

Undertegnede har ikke noe nøyaktig tall, men det var rundt 60 personer som hadde meldt seg på og som deltok med liv og lyst. At det stadig er nye ansikter å se blant de som har gjort en jobb og to for laget og for Oddas kulturliv , er alltid kjekt å se. Noe Lars påpekte da han oppfordret alle til å verve ett nytt medlem hver - gjerne noen med litt færre tiår på baken enn de gamle sliterne. Så da er det bare å vente og se om gjennomsnittsalderen i laget synker i 2017.

Maten var det Helge og Mette som tok ansvar for, og når The Pattersons tar forklet på, vet vi av erfaring at det bare er å glede seg. De disket opp med tapas, de lekreste småretter i bøtter og spann som forsvant som dugg for solen. Den allestedsnærværende Bodil skal ifølge informerte kilder ha hatt en liten hånd med i laget, så også Stein Egil - som skal ha kuttet lefser på forskriftsmessig vis. Lars bidro også til bordets gleder, med en god (- og sikkert glad) lakse fra egen sortiment.

Musikken var det ingen ringere enn Runar Boyesen stod for. Han kom susende over Haukeli fra Notodden for å servere levende musikk fra A til Å. Mannen er et helt lite orkester i selv, spiller musikk fra de fleste sjangere, på tvers av tiår med den største selvfølgelighet - også låter fra egen produksjon med bandet “Norske menn i hus og hytte”. Han åpnet for ønskelåter og fikk det ene ønsket levert etter det andre, noe han tok på strak arm. Imponerende.


Og hendelsesforløpet? Jo det var som følger: Lett musserende velkomt i døren, administrert av Linn og Steinunn. Så mingling og nyttårsklemmer før vår veltalende leder Stein Egil ønsket velkommen og takket alle for innsatsen i 2016 -  som forøvrig var et rimelig hektisk år på arrangementsfronten.

Som rett og rimelig er, fikk noen mer heder enn andre. Først ut var Arild, som har smidd de to fantastiske gitarene som flankerer “Sjuende far i huset på nordveggen”. Gaven han fikk, var etter det undertegnede forstår “noe man bruker når man smir kniver”. Klenodier Stein Egil hadde funnet blant sin egen fars etterlatte ting. Takk til Arild disse spesielle bidragene til utsmykking av lokalet.

Så var det Yngve sin tur, han som trolig vasket flere glass og svettet flere liter i kjøkken - og ryddetjeneste enn noen annen av oss i 2016. Han fikk sin høyst fortjente utmerkelse til stor åtgaum fra salen. Gratulerer og takk til Yngve for at du står på.

Dermed var det klart for å avsløre navnet på “Årets medarbeider 2016”. Hederen gikk til en som har vært med fra tidenes morgen;  tidligere styremedlem og bookingansvarlig Ivar Inderøy, som ifølge det medfølgende diplomet ble hedret for lang og tro tjeneste - vel fortjent og godt mottatt av publikum. Gratulerer og takk til Ivar.

Etter et langt og trivelig bordsete med alt hva hjertet kan begjære, entret Anne - en av årets frivillige, scenen og takket Blueslaget for at frivilligheten ikke blir tatt for gitt, men snarer feiret med raushet og varme. Hun takket også Blueslaget for den innsatsen som blir gjort for Oddas musikkliv, en hilsen alle andre frivillige medarbeiderer helhjertet stiller seg bak.

Og så var det endelig tid for Boyesen og hans tangenter. Noen av oss satt som tente lys og lyttet, andre sang med og selvfølgelig var det noen som inntok dansegolvet, det skulle blott bare mangle. Stemningen var god og uti det andre settet, begynte det åpenbart å klø i i både den ene og den andre. Først var det Krister - trommeslager og sceneveteran, som vandret litt frem og tilbake før han havnet bak trommesettet.

Martin lydmann sneik seg ikke helt ubermerket oppå med flere ledninger og etterpå klatret de opp på scenen, nye og gamle talenter, en etter en. Først var det unge Ørjan som overrasket på munnspill og sannelig hoppet ikke Lars over gjerdet også, med munnspill i hånd. Da var de plutselig fire der oppe. Og Boyesen smilte.
Så kom nummer fem, Tommy , som grep mikrofonen og gav jernet, Boyesen fortsatt smilende - også da sjette og sjuende odding tok seg inn på scenen og gav seg i kast med sangens gleder - det var Brita og Hansemann, og med dem var sceneenseblet komplett.

Det var morro både på scene i og sal, med latter, allsang og glitrende øyeblikk. Takk til Boyesen som styrte det hele og takk til de av våre medfrivillige som medvirket aktivt til i kveldens underholdning, takk til de av oss som helt frivillig “bare” var publikum - og takk til Blueslaget for nok en fin, fin medarbeiderfest.
Vi gleder oss allerede til neste gang!


Tekst og bilder: Tone Mannsåker Medarbeiderfest for året 2016. Foto. Tone Mannsåker. Medarbeiderfest for året 2016. Foto. Tone Mannsåker. Medarbeiderfest for året 2016. Foto. Tone Mannsåker. Medarbeiderfest for året 2016. Foto. Tone Mannsåker. Medarbeiderfest for året 2016. Foto. Tone Mannsåker. Medarbeiderfest for året 2016. Foto. Tone Mannsåker. Medarbeiderfest for året 2016. Foto. Tone Mannsåker. Medarbeiderfest for året 2016. Foto. Tone Mannsåker. Medarbeiderfest for året 2016. Foto. Tone Mannsåker. Medarbeiderfest for året 2016. Foto. Tone Mannsåker. Medarbeiderfest for året 2016. Foto. Tone Mannsåker. Medarbeiderfest for året 2016. Foto. Tone Mannsåker. Medarbeiderfest for året 2016. Foto. Tone Mannsåker. Medarbeiderfest for året 2016. Foto. Tone Mannsåker.