Dylan fra hjerte til hjerte

Annlaug Børsheim og Pedro Carmona Alvarez med band holdt publikum i sin hule hånd fredag kveld. Fra hardrockfans til countrylovers - intet hjerte var uberørt


Oddapublikummet har begynt å bli vant med at når Annlaug og Pedro - i ulike konstellasjoner, står på scenen, oppstår det magi. Vi har opplevd det i Lindehuset og på vår egen Iris Scene, og vi er blitt så godt vant at vi nesten tar for gitt at et musikalsk høydepunkt står for døra når denne duoen med venner, banker på. 

Denne gangen hadde de godteposen full av godbiter fra Nobelprisvinner Bob Dylans ubegripelig omfattende katalog,  og da lå lista høyt når man tar i betraktning at mange ihuga Dylan - fans hadde benka seg i salen. 

I tillegg til Annlaug og Pedro bestod bandet av Einar Sogstad, Rune Solberg, Lars Heintz og Kåre Opheim, og det er bare å ta av seg hatten først som sist; de klarte det de. De svevde over lista med god margin og behandlet denne musikkskatten med den respekt og kjærlighet den fortjener. Det var dødsstille i salen fra første takt, nesten så man kunne høre sidemannens hjerteslag. Ei tåre og to på ble også fellt ettersom den ene etter den andre plutselig fikk sin egen favoritt fra Dylans katalog inn i øret og derifra videre til hjerterota. 

Med et forslitt uttrykk kan man si at låtene kom som perler på ei snor, og - uten at det egentlig betyr noe som helst for konsertens fremdrift, mener undertegnede at de startet i 1963 med A Hard Rain's a Gonna Fall fra plata The Freewheelin' Bob Dylan for siden å ta seg gjennom mange av Dylans mest kjente låter samt noen som ikke er like kjente. Kjent eller ukjent, bandet fikk vill applaus og hjertelig jubel fra begynnelse til slutt. Etter to sett måtte de også  finne seg i å ta noen ekstralåter.

Stein Egil hadde forresten forhåndsbestilt Senor, og den fikk han servert på et sølvfat. Personlig er undertegnede svært så fornøyd med bandets versjon av Not Dark Yet. Så da er det slik folkens, at ordet som betegner Annlaug og Pedro med følge sin Dylankonsert i Odda 24.februar,  er - MAGISK.
Selvfølgelig.

Da takker vi så mye for denne gang og gleder oss til disse flotte folka kommer tilbake til Odda. For det gjør de jo.

Selvfølgelig!

Tekst og headingbilde Tone Mannsåker.
Øvrige bilder: Vidar Fjæra.


bilder/2017/Pedro_C.A./Ny_Pedro_og_Annlaug/Anlaug2_Bilde_Vidar.JPG bilder/2017/Pedro_C.A./Ny_Pedro_og_Annlaug/Anlaug_Bilde_Vidar.JPG bilder/2017/Pedro_C.A./Ny_Pedro_og_Annlaug/pedro_Vidar_F.JPG bilder/2017/Pedro_C.A./Ny_Pedro_og_Annlaug/Pedro_-avstandVidarF.JPG bilder/2017/Pedro_C.A./Ny_Pedro_og_Annlaug/Publikum_Bilde_VidarF.JPG