Platemesse og innvielse av småscenen med komler og cava

Lørdag formiddag lukta det gammel vinyl på Iris Scene, men det var før Bodil fikk baconet til å frese - akkurat i tide til den aller første konserten på småscenen

Det har vært ei travel helg på Iris Scene. Mange  hadde knapt fordøyd fredagens konsert eller gnidd søvnen ut av øynene lørdag morgen før det var påan igjen.

Klokka 11:00 åpnet dørene for Oddas aller første platemesse og flere stilte opp med gamle LP - er, CD - er, filmer med mer. Det ruslet også inn en hel del potensielle kjøpere på jakt etter et klenodium eller mimreobjekt. Det var voksne og barn i skjønn forening og stemningen var god. Det var ingen som ble rike og heller ingen som blakket seg på messa, men flere gikk derifra med en pose vinyl trykt ømt innunder armkroken mens andre hadde fått inn et bidrag til månedens husleie.

Dagens meny var annonsert på forhånd; komla med dott og bacon. I underkant av 20 kilo poteter ble forvandlet til megakomler som putret lystig i tre svære panner under Bodils kyndige  ledelse. For noen av de tilstedeværende var det kanskje komlene som trakk - og bare for å ha sagt det; hver eneste komle forvant som dogg for sola.

For andre var det hele sulamitten som ledet beina opp på Iris denne lørdagen - platemesse, komlemiddag og innvielse av småscenen ved ingen ringere enn Annlaug Børsheim og Pedro Carmona Alvarez.  Som en liten gimmick plasserte styret ei bøtte påskrevet "Tips" på scenekanten, på skikkelig amerikansk vis, og jammen landa det både klingende mynt og blafrende lapper i den underveis.
Pedro flirte litt da han så bøtta. - Dette minner meg om den gang jeg spilte på gata i Oslo for lenge siden, sa han. - Det er ikke akkurat som om jeg har kommet meg opp her i verden. (For ordens skyld skal det tilføyes at begge musikerne hadde avtalefestet hyre for formiddagsjobben.)  

Sammen holdt Annlaug og Pedro en stemningsfull, liten konsert med en blanding av egne og andres låter. De sang hver sin "sjømannsvise" innledningsvis og spilte seg gjennom litt Springsteen, Cohen og Dylan. Som alltid krevde publikum et ekstranummer før de fikk tre av, det ble Annlaug Børsheims egen Takk, en nedpå og fin låt med tekst som minner oss på at man har en del å være takknemlig for i dette livet.

Pedro uttrykte begeistring for den intime småscenen og erklærte at de begge var litt stolte over å være artistene som fikk innvie den. At oddingene syns det var stas at det var nettop de som gjorde det, viste det gode frammøtet midt på blanke formiddagen tydelig nok.

Blueslaget er glad for at det har vært ei skikkelig myldrende helg på Iris Scene og vil framover prøve å stelle istand intimkonserter på småscenen en gang i måndeden, så det er bare å følge med på nettsida eller på Facebook, for ryktet forteller at det blir middag neste gang også.

Apropos mat: Det må jo ha vært et syn for de to som stod på scenen å skue utover gumlende oddinger som systematisk jobba seg gjennom hver sin enorme potetball, mange også med bobler i glasset, så - komler og cava: Absolutt å anbefale - med levende musikk attåt.

Tekst og bilder: Tone Mannsåker.bilder/2017/Pedro_C.A./Platemesse_konsert_og_komler/Egils_plater_.jpg bilder/2017/Pedro_C.A./Platemesse_konsert_og_komler/Platesalg_2.jpg bilder/2017/Pedro_C.A./Platemesse_konsert_og_komler/Middag_.jpg bilder/2017/Pedro_C.A./Platemesse_konsert_og_komler/Pa_smascenen_2.jpg bilder/2017/Pedro_C.A./Platemesse_konsert_og_komler/Signerer_.jpg