"Strikk og drikk" har inntatt Iris Scene

Det er neppe noen som har sett strikkepinner på Iris Scene tidligere, men tirsdag 14.mars gjorde strikkepinnene sitt inntog, i godt selskap med et par heklenålerAt en gjeng fingerferdige kvinner samler seg på Iris er ikke uvanlig, de kan observeres både foran og bak bardisken til stadighet. At de har noe annet enn forfriskninger eller sigaretter mellom fingrene er vel kanskje mer mot normalt, men bildene under dokumenterer at nå har aktivitetetn "Strikk og drikk" inntatt Iris Scene.

Hensikten med dette treffet er sosialt samvær med håndarbeid i hendene og gjerne en forfriskning attåt. Idéen ble plantet av Bodil og Elin, som snappet den opp via et søskenbarn med tilknytning til Union Scene i Drammen, der håndarbeidet har slått rot i rockens midte. 

Elin forteller at idéen lå på is en stund, men at den smeltet fullstendig da Kjersti avslørte at hun skulle bli bestemor, og at strikkepinnene hadde begynt å klirre heftig i Skare.

Dermed ble blueslagsmedlemmer av alle kjønn invitert til det aller første "Strikk og drikk", og trass i den kraftigste vinden på denne siden av nyttår, var det 11 personer (hokjønn) som møtte opp.

Drøsen og klirringen kunne høres helt nede i trappa da undertegnede på beste revolverjournalist - vis listet seg innpå, og det var tydelig at de tilstedeværende koste seg der de hadde benket seg i kroken vis a vis baren.

Når det gjelder ambisjoner og ferdighetsnivå var variasjonen stor, men innsatsviljen var like brennende hos alle, enten de strikket på en liten lapp eller hadde kofte på gang. En liten rundspørring avslørte følgende: 

Tre damer jobbet med heklenål; Ingunn - helt i startfasen av en duk, Elise som med en mellomting av hekling og hakking laget babyteppe og Ranveig som heklet et teppe i noe større format, til seg selv. 

Så var det strikkeriene: Bente som med tunga beint i munnen strikket på - hold dere fast: Lothepuslue så klart. Så var det Bodil, like konsentrert, men med en smule mindre mønster å holde rede på: Lappeteppe. Så var det Kjerstibesta, der gikk det selvsagt i et såkalt hentesett, jakka er ferdig, buksa under produksjon. I sofaen holdt den meget strikkekyndige Eva på med ei Fanakofte til baby og ved hennes side - Randi, med en liten lapp på pinnen, som med tid og stunder skal bli pannebånd. 

Renate ikledd en praktfull snøløvgenser, hadde ny genser av samme sort på rundpinnen og ved siden av satt Elin og sleit med en knudrete garntype som til gjengjeld til slutt blir et tjukt og godt middagssovepledd som hun kalte det. Så var det Bjørg ikledd Nordlandskofte med en ny, men annerldes variant på pinnen. 

"Strikk og drikk" var rett og slett trivelig og alle medlemmer som har lyst til å være med er hjertelig velkommen - også til å ta med folk som ikke er medlemmer (da kan vi kanskje overtale flere til å bli medlem i Blueslaget).

Det blir en slik kveld en gang i måneden, så følg med på facebooksida til "Strikk og drikk"

Tekst og bilder: Tone Mannsåker

 
bilder/2017/Strikk_og_drikk/2_-_2.JPG bilder/2017/Strikk_og_drikk/3_-_2.JPG bilder/2017/Strikk_og_drikk/4_-_2.JPG bilder/2017/Strikk_og_drikk/5-2.JPG bilder/2017/Strikk_og_drikk/6-2.JPG bilder/2017/Strikk_og_drikk/7-2.JPG /bilder/2017/Strikk_og_drikk/8-2.JPG /bilder/2017/Strikk_og_drikk/9-2.JPG /bilder/2017/Strikk_og_drikk/10-2.JPG /bilder/2017/Strikk_og_drikk/11-2.JPG /bilder/2017/Strikk_og_drikk/12-2.JPG /bilder/2017/Strikk_og_drikk/13-2.JPG /bilder/2017/Strikk_og_drikk/14-2.JPG