Kosetime med Endre

Lørdag 29.april var det en kjent skikkelse, om enn ikke fra scenen,  som inntok småscenen eller Garderoben som den kanskje kommer til å hete i fremtidenEndre Ommundsen er påfallende ofte å se på Blueslagets arrangementer, påfallende fordi han bor i Stavanger, men forklaringen er enkel: Han er samboer med Lutroklanens lille Agnethe og er sådan med på ferda når hun vil hjem til mor og far, og det vil hun ofte.

Endre er ikke profesjonell artist, men leker seg litt med sang og gitar ofte nok til at han tok utfordringen da han ble oppfordret til å gjøre en lørdags - formiddagskonsert i Garderoben.

Vår alltid nærværende leder, Stein Egil Legård, presenterte debutanten og introduserte tipsbøtta for publikum siden denne spellemannen ikke hadde forhandlet seg frem til annen betaling enn muligens en bolle Chili con Carne on the House. - Dere må også huske at dette er en nedpå konsert, sa Legård strengt. - Så her vil vi ikke ha myntskramling i bøtta, det får bli lapper! Og det ble det, for Hans Smedegård påtok seg rollen som tipsansvarlig og tok en runde blant publikum med ganske så tydelig anmodning om å bidra til den debuterende artistens livsopphold.

I publikum satt både foreldre, svigerforeldre, utvidet svigerfamilie,venner og spesielt interesserte, sådan et snilt publikum for en debutant. Det viste seg imidlertid at Endre ikke hadde bruk for snille publikummere, for han kan sine ting, synger som en prins og trakterer gitaren med kjærlighet, - eller gitarene rettere sagt. - Jeg synes det ser så tøft ut med flere gitarer på scenen, så det ville jeg også ha, sa Endre. Egen T - skjorte hadde han også forresten. Her var det ikke spart på noe.

Han sang og spilte seg gjennom en tre kvarters lang konsert med perler av Michael Jackson, David Bowie med flere. Det ble selvsagt forlangt ekstranummer samt et extra - extranummer på oppfordring fra Agnethe som har inside information. Hun ville at Endre skulle dele det hun kalte Danskebåtprogrammet med Oddapublikummet. Og det gjorde han, en fantastisk  sviskemedley der han imiterte diverse smørsangere, deriblant en fantastisk Roy Orbison imitasjon, til publikums store fornøyelse.

Og som man kan se av minst ett bilde, ble det filmet så det holdt, så denne debuten er er behørig dokumentert for evigheten.Well done Endre, dette var morro. Kom gjerne tilbake, Garderoben står til disposisjon når som helst.

Tekst og bilder: Tone Mannsåker

/bilder/2017/Endre_Ommundsen/Konserten/1_Familie.JPG /bilder/2017/Endre_Ommundsen/Konserten/2_Familie_2.JPG /bilder/2017/Endre_Ommundsen/Konserten/3_Endre_2.JPG /bilder/2017/Endre_Ommundsen/Konserten/4_Endre.JPG /bilder/2017/Endre_Ommundsen/Konserten/5_Filming.JPG /bilder/2017/Endre_Ommundsen/Konserten/6_Innlevelse.JPG /bilder/2017/Endre_Ommundsen/Konserten/6_Punlikum.JPG /bilder/2017/Endre_Ommundsen/Konserten/9_Publikum_3.JPG /bilder/2017/Endre_Ommundsen/Konserten/10_Legard.JPG /bilder/2017/Endre_Ommundsen/Konserten/10_Svigerfar.JPG /bilder/2017/Endre_Ommundsen/Konserten/11_Tips.JPG /bilder/2017/Endre_Ommundsen/Konserten/12_.JPG