Møte med en singer/songwriter av de sjeldne

Lørdag 27.mai kom ingen ringere enn Otis Gibbs til Iris Scene og han fascinerte publikum både med sangene sine og anekdotene han krydret konserten med


Otis Gibbs karakteriserer seg selv som en Folkesanger og det er åpenbart - ikke bare utifra låtene han synger, men også av historiene han forteller mellom låtene, at musikken hans handler om vanlige folks liv. Han er en høyt verdsatt musiker og låtskriver innefor sin sjanger - som noen utvilsomt vil kalle alternativ country.

Det var nesten litt uvirkelig å se ham på Iris egen småscene lørdag ettermiddag. Han har gitt plass til Odda på en kort og hektisk Norgesturne og la ikke skjul på at turen fra Oslo til Odda var av det spesielle slaget; fly Oslo - Bergen, deretter biltur langs vestnorsk - standard riksvei, ombord i ferje og gjennom endeløse tunneler.  Det hadde gjort inntrykk.

Det var en dedikert forsamling som lente seg tilbake og lot seg underholde av en svært samfunnsbevisst singer/songwriter med en dampende humoristisk sans. Han fortalte flere anekdoter fra sitt eget liv som var til å le seg skakk av. Dessverre ikke plass til dem her. Han fortalte også at for ham er det viktig å hylle de glemte heltene i USA, for eksempel Sputnik Monroe, den hvite bryteren som gjennom sin vinnerlykke  hadde makt nok til å tvinge en arenaeier til å desegregere publikumsområdet så tidlig som i 1959,  slik at både african americans og hvite fikk sitte hvor de ville under kampene. Gibbs' hyllest av ham, heter selvsagt Sputnik Monroe.

Otid Gibbs har en stor katalog i plukke fra og under konserten i Odda spilte han blant annet Kansas City og Ghost of our Fathers, og kjenner du ikke til denne musikeren og låtene hans fra før, så skal du unne deg å gå inn på linkene over og nyte det han har å by på.

Det er Rune Letrud som driver bloggen Dust of Daylight som har lokket Gibbs over dammen, han følger også musikeren rundt til spillestedene i Norge. For de som er interessert, driver Letrud musikkbloggen Dust of Daylight.

Det er litt stort at Otis Gibbs har vært i Odda, for Ivar, Bård, Stein Egil og Geir selvsagt, men også for flere andre som ikke viker av veien selv om Letrud på sjølvaste NRK - med et glimt i øyet riktignok, kalte seg selv og andre med samme musikksmak, for musikknerder.

Men hvis det er nerdete å like Otis Gibbs og andre av hans kaliber, er det heilt greit å være nerd. Absolutt helt greit!

Tekst: Tone Mannsåker
Bilder: Geir Glomstad


At publikum lot seg rive med av Otis Gibbs kunne man se av platesalget etter konserten. CD - ene forsvant som varmt hvetebrød.

/bilder/2017/Otis_Gibbs/Konserten/1_.JPG /bilder/2017/Otis_Gibbs/Konserten/2_1.JPG /bilder/2017/Otis_Gibbs/Konserten/3_.JPG /bilder/2017/Otis_Gibbs/Konserten/4_.JPG