Cordovas i verdensklasse!

Artikkelforfatteren innrømmer at han ikke hadde hørt om Cordovas, før de plutselig stod på plakaten her i Odda. Han fikk en stor konsertopplevelse

Tekst og bilder: Stian Smith Hansen

Fredag 20.oktober fikk Iris Scene besøk fra Nashville. På scenen stod et band som ga ut et album i 2012, turnerte og så bare forsvant fra det musikalske kartet. Og når kvaliteten på det de leverte var fremragende, så ble Cordovas raskt myteomspunne. Etter tre år så dukket de opp igjen på den musikalske arenaen, til stor begeistring for kritikere, gamle fans og stadig flere nye fans. Bandets leder og bassist Joe Firstman har uttalt, at han har en visjon om å gjøre Cordovas til verdens beste band. Et hårete mål, men som vi vet er det viktig å ha ambisjoner om man vil nå opp og frem!

            Undertegnede må ærlig innrømme at han ikke hadde hørt om Cordovas, før de plutselig stod på plakaten her i Odda. Litt research på internett og youtube, avslørte imidlertidig fort at dette var noe det var viktig å få med seg. Og hvilken vidunderlig musikalsk aften denne fredagskvelden utviklet seg til å bli. Etter to låter kjente i hvert fall denne karen at han var frelst, for dette overgikk forventningene som hadde bygget seg opp etter diverse besøk på youtube. Den ene vakre låten etter den andre ble fremført, og gutta byttet broderlig på å ha hovedvokalen. Cordovas har blitt fremstillt som en slags blanding av mange av de store bandene på slutten av 60 og begynnelsen av 70-tallet. Gratefull Dead, Little Feat og Crosby, Stills and Nash er noen av dem som er nevnt. Men etter å ha latt konserten få sige inn i sinnet, og samtidig ha hørt gjennom debutalbumet på lp et par ganger, så synes jeg at jeg kan høre litt The Byrds og The Flying Burrito Brothers inni der også. Å putte dette inn i en bestemt sjanger føles litt vanskelig, da de berører så mange sjangrer på en gang. Her er det spor av litt country, rock, folk, americana med mere. Tror jeg vil gjøre salige Gram Parsons ord til mine og kalle dette Cosmic American Music!

            Å velge en favorittlåt fra konserten er vanskelig, for her var det mange perler å velge blant. Låter som Southern Rain, Step-Back Red, All I Found og Standing On The Porch går rett inn i hjertet på de som liker denne typen musikk. De fem medlemmene av gruppen fikk alle vist frem sin eminente musikalitet. Og ekstranumrene bestod av solofremførelser av diverse kjente coverlåter som Sweet Home Chicago og Life On Mars, før bandleder Joe Firstman avsluttet det hele, med en herlig versjon av Townes Van Zandt`s store klassiker Pancho And Lefty.

            Om jeg skal sette fingeren på noe etter denne konserten, så var det mangelen på muntlig kommunikasjon med publikum. Personlig så setter jeg alltid pris på at artistene tar seg tid, til å si noen ord om enkelte av låtene de fremfører, eller forteller litt om livet på veien eller om sine inspirasjonskilder. Men det var helt fraværende denne kvelden. Selvsagt uten at det la noen demper på kvaliteten på det som ble fremført!

            Tittelen verdens beste band kan nok ikke henges på Cordovas enda. Men det er utvilsomt et faktum at de holder verdensklasse i det de gjør!!!/bilder/2017/Cordovas/1_.JPG /bilder/2017/Cordovas/2_.JPG /bilder/2017/Cordovas/3_.JPG /bilder/2017/Cordovas/4_.JPG