Dorothea - en "tung" kveld på Iris Scene

Etter fredagens vidunderlige konsertopplevelse på Iris, var det med en viss spenning og en stor dose nysgjerrighet artikkelforfatteren var tilbake lørdag. Skuffet ble han ikke

Tekst og bilder: Stian Smith Hansen

Lørdag 21.oktober var det duket for en helt annen sjanger og intensitet i det som skulle fremføres fra scenen. Kveldens band bærer navnet Dorothea, og er et tributeband som har spesialisert sett på musikken til den tyske heavy metal/hardrockvokalisten Dorothee Pesch. Som i hovedsak er kjent fra sin tid som vokalist i Warlock og sitt eget band Doro. Undertegnede hadde liten og ingen kjennskap til Doros musikk før denne kvelden. Men med litt søk på youtube, skjønte jeg fort at dette kunne bli en bra kveld.

                Alt fra første låt ut Raise Your Fist var standarden for kvelden satt. Tung, tøff og melodiøs tungrock fikk vinduene til å dirre og øresusen kom snikende etter den femte låten. Anført av den energiske vokalisten Victoria Cederstrøm leverte Dorothea et fyrverkeri av en konsert fra begynnelse til slutt. Vanskelig å dra frem noen spesielle låter, men Burning The Witches var en av mine favoritter. Høydepunktene for mange av de fremmøtte ble nok låtene som var hentet fra andre artister enn Doro. Allsangen og stemningen nådde sin topp, når bandet fremførte noen gnistrende versjoner av låter som Highway To Hell(AC/DC), White Wedding(Billy Idol) og Judas Priests udødelige Breaking The Law. Sistnevnte ble fremført i sin helhet med vokalist Victoria stående oppå bardisken! That`s rock and roll!!!!

                Dessverre så var publikumsfremmøte denne lørdagskvelden av det heller triste slaget. Under første halvdelen av konserten, var det nesten like mange tilreisende fans fra Rogaland som det var lokale folk i salen. Må jo også nevne at bandet fikk en gjesteartist på scenen under en av låtene tidlig i konserten. Norges mest rocka gulvlegger Morgan Vikne, plugget inn sin «custom made guitar», skrudde forsterkeren på 11, og utvidet bandets beholdning av gitarister til tre. Heftig!!!

                Konklusjonen er at dette definitivt var musikk som fikk frem den gode følelsen. Og Doro er en artist som undertegnede snarest må få på plass i platesamlingen. En stor takk til Dorothea for en kanontøff konsert på Iris Scene!

 /bilder/2017/Dorohea/1_.JPG /bilder/2017/Dorohea/2_.JPG /bilder/2017/Dorohea/3_.JPG /bilder/2017/Dorohea/4_.JPG /bilder/2017/Dorohea/5_.JPG /bilder/2017/Dorohea/6_.JPG