Oddavenner av første klasse

Lørdag 2.desember var det klart for et musikalsk gjenhør, med et band som etter hvert trygt kan kalles venner av Odda. For fjerde gang stod  Gram Per Person(GPP) på Iris Scene 

Siden deres første opptreden på denne scenen under blueshelga 2012, så har de fått en liten men trofast fanskare i Odda. Bandet har lagt litt lavt i det musikalske terrenget en stund. Men nå er et nytt album under planlegging, og de fem herrene har planer om å spille mer live igjen. Både i 2012,13 og 15 har de beriket de fremmøttes øreganger med sin americana og countryrock. Og heller ikke denne lørdagen, var det noe som helst å utsette på kvaliteten og nivået på det publikum fikk servert. GPP er rett og slett et vannvittig bra liveband!!!!

            24 låter fordelt på to sett ble fremført på Iris. Gruppen består ikke bare av meget dyktige musikere, men også av talentfulle låtskrivere. Hovedvekten av kveldens set-liste bestod av låter fra bandets to tidligere album. Låter som Graham Greene, Standing By The Jukebox, Stone Country og  Hard Times Travel sitter fremdeles som ei kule, og det samme gjør resten av deres egenproduserte materiale. For å krydre det hele litt, så hadde de denne gang også lagt inn flere coverlåter, til ekstra stor glede for de lokale «nerdene». Do Right Woman, Kiss The Children, We`ll Sweep Out The Ashes In The Morning, Pancho and Lefty og Ft. Worth Blues. Klassiske låter som i sin tid ble gjort kjent  av de største legendene i denne musikksjangeren, The Flying Burrito Brothers, Gram Parsons, Townes Van Zandt og Steve Earle.

            Beklageligvis var det også denne lørdagen litt labert fremmøte. Men de som var til stede hadde en strålende aften. Enkelte vågde seg også ut på dansegulvet. En utenbys kar ble så grepet av danselyst, at han i mangel av en danspartner tok en svingom og to med en stol. Tror jammen han var innom både sving og klinedans «med sin utkårede». Noe som frembragte smil og latter både hos de som stod på scenen og de andre i salen.

            Undertegnede har vært til stede på samtlige av Gram Per Persons konserter i Odda, og jeg må bare innrømme at jeg er blitt en stor fan. Synes det låter bedre og bedre for hver gang, og jeg ser allerede frem til det femte Odda-besøket av mitt norske favorittband!!

Tekst og bilder: Stian Smith Hansen

/bilder/2017/Gram_Per_Person/1_GPP.jpg /bilder/2017/Gram_Per_Person/2_GPP.jpg /bilder/2017/Gram_Per_Person/3_GPP.jpg