Søfteland og Dei Elendige – avslutning til 20 i stil!

Lille nyttårsaften var det tid for de lokale musikerne å gjenta suksessen fra april

At dette var en konsert publikum så frem til, ble tidlig klart. Sjelden og aldri har vel en konsert på Iris vært utsolgt så lang tid i forveien. Bandet leverte varene og vel så det. Andre Søfteland har en stadig stigende stjerne på musikalhimmelen, men viste at han har en stemme som gjør at han behersker alle musikalske stilarter. Han delte kveldens vokalistjobb med Bente Raaen Widding, men også Terje Hultstrand dukket opp som gjestevokalist. Og med et meget stødig band i ryggen så leverte de en fenomenal konsert, foran et meget entusiastisk publikum, som definitivt var med på notene hele kvelden.

Dei Elendige består av Geir Aksnes(tangenter), Martin Fjæra(trommer), Knut Rongve(gitar), Håkon Widding(gitar), Harald Molven(bass) og Bjarte Haara(bass).

           

            Kveldens settliste inneholdt i hovedsak låter fra musikernes ungdomstid på 90-tallet. Så selv for undertegnede(født i 1976), så var dette kjente toner. Selv om dette tiåret stort sett er fraværende i min platesamling. Ingenting er som musikk fremført live av dyktige musikere, og denne kvelden var ikke noe unntak. Og når de ut av ermet på juledressen ,også dro frem et par klassiske låter gjort udødelige av Deep Purple(Hush og Child In Time), så fikk også 70-talls fantastene tilfredsstilt sine behov.

           

            To konserter har denne sammensetningen av lokale musikere gjennomført i 2017. Ved begge anledningene har Iris vært utsolgt og stemningen elektrisk. Så det vil vel ikke forundre noen, om de plutselig inviterer til fest for tredje gang, om og når det passer inn i timeplanen for de involverte.

           

            Lørdagens arrangement var også mest sannsynlig det siste store, i lokalene som har huset Iris Scene. I løpet av februar 2018 så flyttes jo som kjent aktiviteten opp i nye lokaler, i det tidligere containerverkstedet på Smelteverkstomta. Blueslagets utrettelige dugnadsbrigade legger igjen lassevis av «blod, svette og tårer», for å få det nye lokalet klart til bruk. En imponerende innsats, som det står stor respekt av!

 

            Når kalenderen nå viser 2018, gjenstår det bare å takke for et strålende 2017 på Iris Scene. Enda et år med mange fantastiske musikalske øyeblikk er historie. Og et nytt år med blanke ark, nye spennende lokaler og nye opplevelser ligger der og venter.

 

Thank you for the music, and a happy new year!Tekst: Stian Smith Hansen
Bilder: Stian Smith Hansen
          Steiunn Torsteinsdotter

/bilder/2017/Andre_Softeland_og_dei_elendige/IMG_5209.jpg /bilder/2017/Andre_Softeland_og_dei_elendige/IMG_5210.jpg /bilder/2017/Andre_Softeland_og_dei_elendige/IMG_5212.jpg /bilder/2017/Andre_Softeland_og_dei_elendige/IMG_5214.jpg /bilder/2017/Andre_Softeland_og_dei_elendige/IMG_5215.jpg /bilder/2017/Andre_Softeland_og_dei_elendige/20171230_210438.jpg /bilder/2017/Andre_Softeland_og_dei_elendige/20171230_225244.jpg