Susto varmet frosne oddinger!

Onsdag 28.februar var det klart for midtukekonsert i de nye lokalene til blueslaget. På denne vinterens sureste dag (-10 og vind), fikk vi besøk av bandet Susto fra South Carolina, USA.

Et fint antall publikummere hadde tatt oppfordringen, trosset Kong Vinter og møtte frem på Iris. Gode kritikker og strålende anmeldelser har kommet i kjølvannet av dette bandets foreløpige to plateutgivelser, og fra den pågående turneen. Frontmann og sanger Justin Osborne fikk mange venner da han besøkte Odda alene med gitaren i august i fjor. Og at gjensynsgleden var stor var det ikke tvil om. Selv etter 7 uker på turne i Europa, så var bandet i storform. Låtene til Susto handler mye om ulykkelig kjærlighet, dop og trøbbel med politiet. Blant mange glimrende låter så var «Dream Girl» og  «Friends, Lovers, Ex-lovers, Whatever» to av de absolutte høydepunktene. I tillegg så krydret frontmann Osborne opp det hele med litt artig prat mellom sangene. 

Noen av de fremmøtte ville ha Osborne til å synge en Oddasang, som han begynte å komponere etter konserten i august. Han husket vel stort sett tonen og teksten Odda, Odda. Resten var dunstet vekk sammen med promillen etter et solid antall tequila-shots, som ble inntatt på røyketerassen på gamle Iris. Men man skal ikke se bort i fra at han laget en ny tekst i løpet av natt til torsdag......

Som en liten kuriositet så må jeg nevne at Susto hadde med seg eget film-crew denne kvelden. Riktignok bestod det av bare en mann som både filmet og tok bilder. Vedkommende skulle følge bandet på noen av konsertene i Sverige og i Norge, før han reiste tilbake til USA. Fotografen har faktisk fulgt bandet til og fra i over to år, og hadde en plan om å fortsette frem til ny plateutgivelse er i boks våren/sommeren 2019. Resultatet vil bli klippet sammen til en dokumentarfilm, som han selv hadde store forhåpninger til. Og det ligger vel litt i kortene at filmen vil ha innslag fra vårt lokalområde, for han var nesten euforisk når han fortalte om det han hadde festet på film på turen mellom Bergen og Odda.

Nå er de første konsertene gjort unna i de nye lokalene, og alt er bare fryd og gammen. La oss inderlig håpe at det fortsetter slik. For det vil bli mye moro i fremtiden i Oddas musikalske lekestue!

Tekst og foto. Stian Smith Hansen.SUSTO på Iris Scene. Foto. Stian Smith Hansen. SUSTO på Iris Scene. Foto. Stian Smith Hansen. SUSTO på Iris Scene. Foto. Stian Smith Hansen.