Irske vikinger, «fulle sjømenn» og danseglade oddinger!

Fredag 23.mars fikk Iris Scene besøk av en gruppe, som har blitt en publikumsfavoritt etter tidligere besøk.

The Irish Vikings spiller irsk og irskinspirert musikk og har et rykte som forteller at de skaper liv og stor stemning der de spiller. Dette ble så til de grader demonstrert denne fredagskvelden i Odda. Når det i tillegg var et jevnt sig av forventningsfulle publikummere i god tid før konsertstart, var det et sikkert tegn på at dette kom til en bra kveld.

Allerede når de første strofene av «What shall we do with the drunken sailor» nådde ut i salen, begynte enkelte å trekke ut på dansegulvet. Og etter hvert ble det stor aktivitet på gulvet hele kvelden. Folk fortsatte å strømme på etter konsertstart, og etter hvert var det ca. 170 betalende publikummere i lokalet. Noe som sammen med den særdeles fengende musikken, skapte en fantastisk atmosfære og stemning på Iris. Undertegnede har sjelden sett så mye smil og glade mennesker på en utekveld i Odda!!!

De Irske Vikingene tok en liten pause rundt midnatt, før de fyrte løs igjen med enda mer musikk fremført med stor spilleglede. Og de ga seg ikke før klokken ble 01.45, som betød at de faktisk spilte i over 2,5 timer. Ikke så ofte at vi opplever det! Publikum var med på notene gjennom hele konserten enten de var på dansegulvet, sang med på allsangrefrengene eller bare stod i en krok og trampet takten. Blant alle låtene som ble servert var det også noen velkjente perler fra band som The Proclaimers, The Waterboys og Thin Lizzy. 

En stor takk til kveldens musikere Øyvind, Biffen, Jo, Jelte og Ruben for et fyrverkeri av en kveld! Bandet skrøt uhemmet av både publikum og Oddas nye musikalske storstue, og konkluderte med at de allerede så frem til neste besøk i Odda. 

Tekst og foto. Stian Smith Hansen/bilder/2018/Irish_Vikings/20180323_233824.jpg /bilder/2018/Irish_Vikings/20180323_233833.jpg /bilder/2018/Irish_Vikings/20180323_233856.jpg