Gardsbruk-en vitamininnsprøytning i fra havgapet

Påskeaften 31.mars var de 6 herrene fra havgapet, klare for å skape bølger på Iris Scene.

Teddy Nelson gjorde på slutten av 70-tallet, stor suksess med å synge norskspråkelig country på dialekt. På 2000-tallet har «arven» etter Nelson, blitt tatt opp av band som blant andre Vassendgutane og Gunslingers. Denne musikkstilen er både elsket og hatet, og blir gjerne omtalt som «rølpekøntri», «festkøntri» og så videre. Men uansett hva man måtte mene, så har den nådd stor popularitet, og spesielt festglade ungdommer har trykket denne musikken til sitt bryst.

Og et forholdsvis nytt band med base på Sotra, jobber seg nå inn på markedet, og får flere og flere tilhengere i kjølvannet etter sine spillejobber. Ta en del av kystens trubadur Johannes Kleppevik og en del av Vassendgutane. Legg dem i en cocktail shaker, hel på en stor porsjon god stemning og rist godt. Resultatet av denne blandingen bærer navnet Gardsbruk!

Påskeaften 31.mars var de 6 herrene fra havgapet, klare for å skape bølger på Iris Scene. Allerede fra første tone var stemningen satt, og et feststemt publikum inntok dansegulvet. Tekstene har bakgrunn i hverdagslivet i bygde-Norge. Arbeid, slit og strev(lastebiler og fisking) på ukedagene og fest og moro(kvinnfolk og brennevin) i helgene. Gardsbruk ga ut sitt første album «Møtting» i desember 2016, men har et nytt album på trappene dette året. Så setlisten for denne kvelden ble en blanding av nytt og gammelt materiale, krydret med noen coverlåter. Låter som Spelemann, Bygdabrygjing og Snutebil Med Tipp var med på å dra opp stemningen, og vi fikk også et par låter signert bandes «landsmann» Johannes Kleppevik(Spel Johan Spel, Tar Du Med Ei Helsing?). 

Bandet består av dyktige musikere og låt meget bra, og vokalist Pedersen viste seg å ha god kontakt med publikum. Konklusjonen etter denne kvelden, er at Gardsbruk leverte varene til både publikums og arrangørens tilfredshet. 

Tekst og foto. Stian Smith Hansen.


Gardsbruk på Iris Scene. Foto. Stian Smith Hansen. Gardsbruk på Iris Scene. Foto. Stian Smith Hansen. Gardsbruk på Iris Scene. Foto. Stian Smith Hansen. Gardsbruk på Iris Scene. Foto. Stian Smith Hansen.