Magisk Bowieaften på Iris Scene!

Lørdag 14.april var det duket for en storslagen Bowieaften på Iris Scene.

Hele Oddas favorittbergenser Bård Ose, kom atter en gang på besøk. Denne kvelden skulle utelukkende handle om David Bowie. For med seg til Odda hadde den gode Ose tributebandet Scary Monsters, hvor han selv bekler rollen som vokalist og frontfigur. 

Ivrige konsertgjengere begynte å strømme inn dørene, allerede før offisiell åpningstid. Noe som er høyst uvanlig, men også et tegn på store forventninger. Bandet bestående av Bård Ose(vokal), Audun Hasti(gitar), Frank Hovland(bass), Roger Sørheim(keyboard) og Zsolt Meszaros(trommer),var også forsterket med Sarah Johnson Melkeraaen(vokal og saksofon) og Kjersti Bergesen(vokal). Og de ga jernet fra første tone, med umiddelbar respons fra salen. Mange av de fremmøtte var lidenskapelige Bowiefans, og allsangen viste at tekstene satt vel så godt hos dem, som hos dem som var på scenen!

Konserten var delt inn i to sett, med en innlagt pause. Kveldens settliste bestod av låter hentet fra hele mesterens karriere. Høydepunktene stod i kø og jeg kan nevne i fleng Ziggy Stardust, Starman, Life On Mars, Changes, China Girl, Ashes To Ashes, Let`s Dance, Tonight(med Sarah Melkeraaen og Bård Ose som Tina Turner og David Bowie), Lazarus med Kjersti Bergesen som vokalist(den damen kan definitivt mer enn å tapetsere og luke ugress) og selvsagt ekstranummeret All The Young Dudes. Dette var bare 10 av de 26 låtene som ble servert denne kvelden.

Begrepet magisk kan være enkelt å ty til når noe enestående skal beskrives, og det er også lett å «bruke opp». Men denne kvelden kan ikke beskrives på noen annen måte. Publikum var kort fortalt over seg av begeistring, og kveldens musikere smilte fra øre til øre over responsen fra publikum. Etter konserten la ikke bandet skjul på hvor fantastisk de syntes publikumet i Odda var, og de var imponert over entusiasmen de fremmøtte viste. Et publikum som er «skikkelig på» , vil alltid være med på å løfte de som står oppe på scenen også!

Etter to måneder har vi allerede hatt flere fantastiske konserter på nye Iris Scene. Og mange flere høydepunkter ligger og venter i fremtiden. Livet er lykkeligere for den som er glad i musikk!!!

Omtale skrevet av: Stian Smith Hansen. Foto i topp: Steinunn Torsteinsdottir.