Konsert : Israel Nash Gripka

torsdag

24Apr

En mix av Neil Young, John Fogerty og Ryan Adams. Denne amerikaneren er et talent du ikke kan gå glipp av!

iris scene - torsdag 24/4 - kr. 200,- / kr. 150,- (medlem) - dørene åpner kl. 21.00

Israel Nash (Gripka) fikk med 2011-albumet ”Barn Doors And Concrete Floors” et gjennombrudd i Europa. Det låter som en vellykket hybrid mellom klassikere som Neil Youngs “Harvest” og Rolling Stones ”Exile on Main Street” uten at Nash et øyeblikk gir slipp på sin egenart.

Besøk han på FACEBOOK

Med en stemme som sammenlignes med John Fogerty og et låtmateriale som er i klasse med Ryan Adams ”Heartbreaker”- og ”Gold”-periode stilles det langt ifra spørsmålstegn ved at både presse og publikum har vært samstemte i hyllesten av dette store amerikanske talentet. Israel har gjort inntrykk med sine intense og eksplosive show, noe som virkelig vil merkes når han stiller med fullt band.

Albumet ”Barndoors And Concrete Floors” havnet på mange årsbestelister da det ble lansert i 2011.

Albumet har tidløse egenskaper og et helhetlig uttrykk av den typen som inviterer til et langvarig vennskap. Platens kvaliteter går langt utenfor alt som kan kalles hype og trendbølger. Den etterlengtede oppfølgeren ”Israel Nash´s Rain Plans” kom høsten 2013 sammen med en omfangsrik Europa-turné. Den lenge imøtesette konserten i Bergen i november 2013 måtte dessverre avlyses i siste liten på grunn av at stemmen sviktet på konsertdagen. Nå kommer han imidlertid tilbake igjen sammen med bandet sitt, revansjelysten og klar for dyst!

Sjekk ut Israel Nash Gripka - "Rain Plans":

Platen har fått strålende mottakelse og er inspirert av Nash' nye omgivelser i Hill Country, Texas – det er ørkenlandskap og uendelige vidder formidlet gjennom øynenene til en artist som har tilbragt de foregående tre årene på landeveien. Ja visst merkes det at Israel inspireres av Indie Americana og artister som Neil Young, Fleet Foxes, Calexico og Midlake – men få musikere fremfører låtmaterialet sitt med den pondus og integritet som Israel Nash Gripka besitter. 

Bli mer kjent med artisten på hans HJEMMESIDE

Utdrag fra noen anmeldelser:

VG: Terningkast 5
"En ung mann som låter som en overlegen fusjon av 70-talls countryrock ala Rolling Stones og Neil Young. Gripka har i tillegg en stemme som planter øksa midt mellom Richard Thompson og John Fogerty.”

Aftonbladet:
TIPS: Israel Nash Gripkas nya. Ett sensationellt vackert namn på en artist. Men verkligen inte bara. Gripka, en yngre Neil Young från Missouri i New York-exil, har med nya ”Barn doors and concrete floors” gjort albumet Ryan Adams, Jakob Dylan och kanske till och med Young (nuförtiden) bara drömmer om. Det är inspelat i en lada i Catskills-bergen, vilket säkrat rätt sorts jordiga The Band-känsla, men är producerats av Steve Shelley från Sonic Youth, vilket adderat en nerv den här typen av lantlig americana sällan rymmer. Sommarens album…”

Kommer du? Hold deg oppdatert og følg med på eventsiden til konserten HER