Konsert med Banditos

fredag

14Sep

Banditos er andre band ut på Iris Scene fredag 14.september, dag to i Blueshelga lokst utøve 2018, og dette er et skikkelig amerikansk fyrverkeri

Dørene åpner klokka 21:00, billett kroner 370/320 (medlem) i døra og på Ticketco. Billetten gjelder både for Bootleg Betty som går på scenenca klokka 22:30 og for Banditos som går på scenen ca 24:00. 

Banditos er opprinnelig fra Birmingham Alabama, me har slått seg ned i Nashville. De beskriver seg selv som en noe røff gjeng som spiller med en kraft som treffer deg som et gammeldags damplokomotiv, en slags blanding av 60 - tallets bluesinspirerte syrerock, ZZ  Top, garasje punk, Drive by Truckers, CCR, Slim Harpo, elektrisk Dylan, Georgia Satellites med flere. 

De sier også at de er et skikkelig sørstats rockeband, og med de mengder av langt hår og skjegg bandmedlemmene har hatt å vise frem, har de til tider sett ut som et skikkelig garasjeband


"From backwoods bluegrass, to slinky nods to Muscle Shoals soul and unexpected bits of doo-wop sweetness, the Banditos recall many, but sound like no one but themselves."

Bandmedlemmene møtte hverandre mens de alle spilte i forskjellige punk - og rockeband i Birmingham. I 2010 begynte sanger/gitarist Corey Parsons og sanger/ banjospiller Stephen Pierce å spille litt rundt i byen og fikk snart forespørsel om å spille på sin lokale favorittbar. Siden de ikke hadde fullt band, inviterte de venner med, og Randy Wade - trommer, Jeffrey Salter gitar og Mary Beth Richardson - vokal, sluttet seg til.
Debuten deres på scenen skal ha vært helt rå  og den  fikk ekstatisk respons fra publikum. 
Med tilskudd av bassisten Danny Vines  like etterpå, var gruppen komplett. 

Alle bandmedlemmene flyttet sammen i et hus i Birmingham, men etter gjentatte turneer til Nashville bestemte de seg for å flytte dit fordi musikkarenaen der var større og langt mer variert. Derifra har sekstetten utviklet en unik og vanntett sound som de har kultivert gjennom vennskap og et rått turneliv.

Banditos har høstet mange lovord:
NPR (“Three vocalists, a wicked guitarist who also plays pedal steel, a banjo, an upright bass and a hot-footed drummer guarantee that every song they play is stuffed with crazy rhythms and melodic energy.”),
Rolling Stone (“Equal parts alt-country twang and garage rock bang...recalling everything from ZZ Top's greasy boogie to the Alabama Shakes' coed soul”),
Garden & Gun (“These six keyed-up twentysomethings mix a hodgepodge of sounds. Sometimes it’s barroom country backed by a rogue kazoo, and other times it’s a chicken-picking version of slow-burning soul behind the Janis Joplin–esque wail of Mary Beth Richardson”). 

At Mary Beth minner om Janis Joplin hører du i den nydelige låten Old ways.

At bandet bluese' og rocke' hører du her i The Breeze

Bandet har opptrådt på kryss og tvers av verden og vært support for sånne som St. Paul and the Broken Bones, Blackberry Smoke, and Old 97’s, og de har spilt på prominente events som Newport Folk Festival, Hangout Fest, og Rachael Ray’s Feedback.

I 2015 tok de seg endelig tid til å platedebutere og i 2016 satte de seg ned for å spille inn sin LP nummer to, Visionland, der blant annet Israel Nash er en av produsentene. Navnet Visionland har de hentet fra en 60 mllioner dollars fiasko av en temapark som ble bygget i Alabama på 90 - tallet, ment å gi fremtidshåp og optimisme til regionen. Etter fem år ble den stengt.
Visionland er dermed en pekepinn på at Banditos er mer enn gode musikere og sangere, de er også et samfunnsengasjert band som vi gleder oss til å ta imot på Iris Scene.

Se intervju og live opptreden med Banditos på KEXP