Konsert Rich Harper Band

lørdag

15Sep

Rich Harper Band er et herlig bluesband fra USA som setter an tonen på Hardanger Hotel lørdag kveld i Blueshelga 2018. Her blir det slide folkens 

lovkka 22Rich Harper lærte seg å spille gitar først og fremst ved å lytte til plateartister som Eric Clapton, B. B. King, Rory Gallagher, Freddy King og Duane Allman.

Dørene åpner klokka 22:00  lørdag med konsertstart ca 22:30, Billett kroner 420/370 (medlem). Prisen inkluderer RB Blues express som spiller fra midnatt. 
Billetter i døra og på Ticketco

Hør på dette: The wrong man og Blue Eyed Blues
 Harper lærte seg å spille gitar først og fremst ved å lytte til plateartister som Eric Clapton, B. B. King, Rory Gallagher, Freddy King og Duane Allman.
Rich utviklet sin egen slidestil ved å bruke - av alle ting, samme medisinflaske som Duane Allman. Allman, som døde etter en motorsykkelulykke i 1971, brukte en tom medisinflaske til å spille slide med. Etter og ha spilt rundt på små steder i Pennsylvania, flyttet Rich til L. A. for å finne likesinnede og danne Rich Harper Blues Band.
De gjorde stor suksess med sin debut-CD "Don't Think Just Play" som ble valgt til Amazon.coms "Emerging New Blues Artist".

Det gikk ikke lang tid før bandnavnet poppet opp i bluesmagasiner overalt, og andre bluessamfunn maste på sine medlemmer om å sjekke ut den nye gruppen som meislet ut en unik nisje for dem selv i bluesverdenen.
Da bandet ga ut sin andre CD, "Bottle Up Blues", hadde de Europa med seg, noe som førte til en førsteplassering på Amazons liste i Sveits. Radiostasjoner verden over ønsket dem velkommen med åpne armer, og denne gangen greide de en topp-plassering på Rolling Stones "MP3 & More Blues Chart" med sporet "As She Moved In (My Guitar Went Out)".

Etter dette har bandet hatt det travelt. De har turnert verden over, inkludert Skandinavia og eksotiske steder som Asia og Australia. De var også ydmyke og følte seg beæret over å være en del av en gruppe som underholdt for styrkene i Irak i 2004.

Rich Harper er en fantastisk gitarist og liveartist. Han satte svenske Åmål Blues Fest på ende i 2007, noe som resulterte i et skred av entusiastiske leserbrev. Han ble også velfortjent regnet som festivalens beste det året.

Hvis ikke dette lover bra, så vet ikke vi. Velkommen til kanonkonsert på Hardanger lørdag 15.september.