Konsert: Andy Irvine

torsdag

2mai

En levende legende innen irsk folkemusikk!

Torsdag 2.mai får vi besøk av irske Andy Irvine på Iris Scene. Konsertstart ca. 21:30. Billettpris: 200,-/150. Billettene finner du på TicketCo.

Andy Irvine er en levende legende innenfor den irske folkemusikken og hans stemme omtales som en av de få som virkelig formidler den irske folkesjelen. Han har blitt hyllet som en "tradisjon i seg selv" og som et grunnleggende forbilde for alle rundt om i verden som er interesserte og aktive i denne sjangeren. Gjennom sin 45-årige karriere har Andy blant annet vært en sentral skikkelse i grupper så som Sweeny's Men i midten av 60-årene, den enorme suksessen Planxty på 70-tallet og deretter i gruppene Patrick Street og Andy Irvine & Dónal Lunny's Mozaik.

Som soloartist byr Andy publikum på en stemningsfull konsert med både egenkomponerte sanger og sanger fra blant annet den irske låtskatten, alt krydret med Andys varme, både humoristiske og alvorlige, fortellerkunst. For å sitere Irish Times omtale av en av hans konserter: "Often copied, never equalled"..

OMTALER:
"One of the great musicians of the Irish folk scene" - Robin Denselow (The Guardian)

"The ultimate troubadour, still infused with the spirit of Woody Guthrie, telling real stories of real people" - Colin Irwin (fRoots)

"The incomparable majesty of the man and his music" - (fRoots)

"Abocurragh - a fine snapshot of a musician ever in pursuit of the story and the song" - (The Irish Times)

"From start to finish Parachilna is, once again, Andy Irvine at his best" - (Folk World)

Vil du har meir informasjon om artisten? Her er linker til: