Konsert: Greenland Whalefishers

fredag

6Dec

”dette er sannsynligvis ett av de beste Keltisk Punk band du noen gang får se opptre live”

Fredag 6. desember får vi endelig besøk av Greenland Whalefishers, på Iris Scene. Konsertstart ca. 22:00.  Informasjon om billetter kjem snart!

Irsk-pønkerne i Greenland Whalefishers feiret i 2014 sitt 20 års jubileum med utgivelse av dokumentarfilmen «20 Years Of Waiting» til strålende kritikker, de turnerte i Italia og England og brukte resten av året på innspilling av nytt studioalbum, det åttende i rekken.

«The Thirsty Cave» heter Greenland Whalefishers sitt splitter nye album som ble spilt inn hos Iver Sandøy i Solslottet Studio på Bergen Kjøtt. Albumet blir gitt ut som LP på grønn vinyl med CD inkludert.

Greenland Whalefishers ble dannet i Bergen i 1994, lenge før noen hadde hørt om band som Flogging Molly eller Dropkick Murphys.Med en blanding av britisk punk og irsk folkemusikk ble bandet raskt ett av de mest interessante ietterdønningene av Shane Macgowan og The Pogues.

Mer enn to tiår med turnering rundt hele verden, åtte album, DVD dokumentarfilm, bunkermed singler og Eper og uttallige splittutgivelser, musikk til filmen ”Boondock Saints – All Saints Day” m.m, har undergrunns folkpunkerne i Greenland Whalefishers markert seg som et av verdens mest kredible keltisk punk band.

Greenland Whalefishers har turnert i USA, Japan, England, Tyskland, Italia, Skottland, Polen, Tsjekkia, Nederland, Belgia, m.fl, og vil fortsette å turnere med mer trøkk og energi enn noen gang i det som etter hvert kan kalles bandets endeløse verdensturné. Det er alt dette harde arbeidet, turnéringen og erfaringen som får kritikerne til å applaudere Greenland Whalefishers sine plater og konserter og si;

”dette er sannsynligvis ett av de beste Keltisk Punk band du noen gang får se opptre live”