Torsdag 14.09. Iris Scene

Dørene åpner kl.19.00.

Utlevering av festivalbånd fra kl.19.00 - 20.00.

 

VideoQuiz

Starter kl. 20.00

Vi holder på tradisjonen! Quizmastere er Terje Ramsdal og Lars Arne Stenberg. Og de kan love en kjekk og variert quiz, der du får mulighet til å teste ut kunnskapene dine. Dette er ein musikkquiz, der vi får sjå musikkvideoer istaden for å berre høyre musikken.
Ta med deg vennegjengen, kollegaer, naboer og bli med på videoquiz! Og om du ikkje har lag, går det og heilt fint, vi finn eit lag til deg! 😊


 

Fredag 15.09.

 

Utlevering av festivalbånd fra kl.12.00 - 15.00 og fra 18.00 - 19.00 på Iris Scene.

 

The Men They Couldn´t Hang - Lindehuset kl.20.00

Den britiske folkrock gruppa besøker årets festival! For meir info, sjekk ut heimesida: https://www.tmtch.co.uk/

 

Rita Engedalen Band - Lindehuset kl.22.15.

 

 

Norges bluesdronning Rita Engedalen er tilbake med nytt album som gir oss en blanding av høy gåsehudfaktor og smittende rockefot.

Det nye albumet «Sun Will Come» slippes i forbindelse med Ritas konsert under årets Notodden Blues Festival. Låtmaterialet er selvskrevne sanger som hun framfører på en særegen og personlig måte. Hun beskrives ofte som en artist med unik tilstedeværelse, og som treffer mange rett i sjela med sine ærlige tekster, sterke melodier og kraftfulle og følsomme stemme”.

«Sun Will Come» er en sterk bluesplate med et enda bredere musikalsk spekter enn tidligere utgivelser. Den spenner over Sør-statenes blues-landskaper med spesiell forkjærlighet for den rytmiske Hill Country Bluesen, gospel, Roots, Folk Music og drivende rock, til vare akustiske uttrykk. 

Plata inneholder samfunnsaktuelle og personlige tekster, og første kuttet «Let’s Go Down and Pray» fremføres akustisk av gitarist Morten Omlid og Rita Engedalen. Sammen skaper de magi og assosiasjoner til folkemusikk, samtidig som de er klart innenfor bluesbegrepet. Låta «Sun Will Come» bringer oss helt tilbake til den opprinnelige bluesen, igjen akustisk. 

«Sunshine Devil» møter vi den rå og rocka Rita med fullt trøkk og med et band som publikum har lært at får opp temperaturen på alle live-konserter. Ritas Engedalens sterkt personlige låt «I´m Changed» løftes til nye høyder i en nyinnspilling med Nils Petter Molvær på trompet.  

Denne gang er det også funnet plass til en coverlåt der Engedalen tolker Jessie Mae Hemphills «Black Cat Bone». På sin første pilegrimsferd til Mississippi traff Rita denne Hill-Countryblueslegenden som er et av hennes store forbilder. Det oppsto en naturlig kjemi mellom de to bluesutøverne, og de utviklet et nært vennskap. Med på denne låten har Rita fått med seg Mattis Kleppen og Daniel Eriksen som begge er kjente for sitt unike utrykk i folkemusikken og i bluesen. 

Albumet bærer preg av et band som har spilt lenge sammen, med dyktige drypp av gjestemusikere som gir albumet nye farger. 

Medvirkende på plata er, foruten Engedalen selv på sang og akustisk gitar, Morten Omlid (akustisk og elektrisk gitar) Eskil Aasland (trommer og perkusjon), Bård Gunnar Moe (bass), Margit Bakken (kor) Tuva Syvertsen (kor), Kari Gjærum (kor), Nils Petter Molvær, Olaf Olsen, Jostein Forsberg, Espen Fjelle, Mattis Kleppen, Halvor Halvorsen og Daniel Eriksen. Albumet er mikset av Christian Engfelt. Tekniker er Halvor Halvorsen og Bård Gunnar Moe.

Rita har med seg en av Norges dyktigste bluesgitarister Morten Omlid fra Notodden som har spilt på alle hennes tidligere utgivelser. De har samarbeidet i mange ulike prosjekter i en årrekke. Disse to eminente utøverne fremfører et stort spekter av amerikansk roots musikk, med hovedvekt på blues og med spesiell forkjærlighet for den rytmiske Hill Country Bluesen. 

Sammen med Eskil Aasland på trommer og Bård Gunnar Moe på bass, setter de folk i den rette stemningen i en blanding av høy gåsehudfaktor og smittende rockefot på det nye albumet «Sun Will Come» som er Engedalen sitt sjuende album.

Alle låter er spilt inn i Juke Joint studio på Notodden, men den nye versjonen av «Colors in Rain» er spilt inn i Studio Paradiso i Oslo, og er en acapella med folkemusikeren Tuva Syvertsen og Margit Bakken fra Damer i Blues. Det er en hyllest til noen av de viktige kvinnelige blues forkjemperne som Billie Holiday og Ma Rainey.

Albumet «Sun Will Come» er Ritas syvende album, og er produsert av bluesdronningen selv, sammen med medprodusent Bård Gunnar Moe. 

Albumet er utgitt av Bluestown Records på Notodden.

Mer om Rita Engedalen:

Rita Engedalen er en av de mest profilsterke kvinnelige bluesartistene i Europa. 

Hun har den siste tiden konsentrert seg om det viktige og populære prosjektet Damer i Blues, men nå retter Rita fokuset mot solokarrieren og sitt nye album «Sun Will Come".

Rita Engedalen debuterte som bluesartist på plate i 2004 med albumet «Hear My Song». Hun har spilt inn seks album under eget navn og har en bemerkelsesverdig og prisvinnende karriere. Hun fikk Spellemannsprisen for
albumet «Heaven Ain’t Ready For Me Yet» i 2006, og fikk Notodden Blues Festivals Bluespris i 2010.

I 2010 ble hun også beæret med Rolf Gamleng-prisen av Fond for utøvende kunstnere. Rita Engedalen har et internasjonalt publikum, og vant den europeiske blueskonkurransen European Blues Challenge i Berlin i 2012.
Engedalen er også en av få norske artister som har headlinet en bluesfestival i Mississippi. Det skjedde i 2016 på Sunflower River Blues & Gospel festival i Clarksdale.

Rita og hennes musikere tar oss med på en musikalsk rundreise i de amerikanske sørstatene som går utenfor de travle motorveiene. Hun drar oss med på landeveier i områder som Appalachene og Mississippi Delta, med det spennende Hill Country-området i Mississippi som det naturlige musikalske hjemstedet.

 

 

Peter og de andre Kopier - Lindehuset kl. 00.15.


Peter & De Andre Kopier med forsanger Peter Molzen (vokal & rytmeguitar) i front, er et kopiband fra Århus. Kopierne debuterede 19. februar 1993 på Café Huset i Haderslev og har siden 1995 optrådt professionelt med Gasolin og Kim Larsen numre i sjangrane pop og rock. 4. gang de er på Iris Scene.

 

Tom Roger Aadland - Iris Scene kl.20.00

Tom Roger Aadland er ein av dei mest kritikarroste artistane i landet dei siste åra. Hausten 2023 gir han ut sitt tiande album, «Fire songar og ein kross». Det er ein oppfølgjar til albumet «Motgift» (2021), som har hausta strålande kritikkar. «Landets fremste Dylan-tolker leverer noen knallåter på egen hånd», skriv Aftenposten. Vårt Land kallar albumet «en hestekur mot likegyldighet og overfladiskhet». Dagsavisen meiner «det hadde vært på sin plass at Bob Dylan spilte inn disse sangene på engelsk». Klassekampen omtalar albumet som «det beste Aadland noen gang har gjort».

 I desse dagar er Aadland aktuell med singelen «September», ein duett med Kine Nesheim. Han har hatt ei rekkje låtar spelelista på norsk radio, og mange har nok høyrt songar som «Alle dei i ei», «Min beste ven på ein dårleg dag» og «Like til mi dør». Dylan-gjendiktingane hans gjer suksess på Det Norske Teatret i framsyninga «Vikla inn i blått». Dobbeltalbumet «Blondt i blondt» blei kåra til årets album av P1 Norsk på norsk då det kom ut. Han er også kjent som tekstforfattar for Hellbillies, Vamp og Marion Ravn.

 Aadland sine Dylan-gjendiktingar har treft mange, og då den nye biskopen i Stavanger blei vigsla, var Dylan tolka av Aadland det musikalske ønsket hennar og H.M. Kongen blant tilhøyrarane. Han var også blant dei utvalde artistane i ein NRK-sendt TV-konsert då Dylan fylte åtti. Tom Roger Aadland er framleis på vegen – og framleis på veg. Han er kjent som ein energisk utøvar med ei spesiell evne til å formidle innhaldet i ein låt, og har rykte på seg for alltid å levere varene på scenen.

Mike Farris & Buckshot Hunters - Iris Scene kl. 22.00

Grammy-vinner Mike Farris er klar for Blueshelga lokst utøve 2023. Farris er en gudbenådet vokalist og scenepersonlighet. Med en sangstemme som bærer i seg en krysning av rocketrykket til Bon Scott og den smektende sødmen til Al Green, leverer Mike Farris hver eneste låt med en elektrisitet av lørdag kveld og høystemt intensitet av søndag morgen.

Musikken til Mike Farris er svært allsidig og har røtter i tidlig Amerikansk blues, gospel, rock og soul. Farris har sunget blues og rock som frontmann i The Schreaming Cheatah Wheelies og med Stevie Ray Vaughans tidligere band Double Trouble, og i 2015 mottok han Grammy-pris for albumet «Shine for all the People» i kategorien «Best Roots Gospel album».

Mike Farris har nok hjerte, sjel og energi til å lyse opp en hel by. På sin unike måte blander han Memphis soul, New Orleans gospel og sørstats-blues i en opptreden som blir sjelfull, ærlig og vakker til beinet.

Mike Farris skapte raskt et navn for seg selv etter en kort men hektisk turne i Norge sist høst. Da svingte han også innom Notodden som del av konserten «A Blues Night To Remember». Det ble en Notodden-debut som det ble snakket høyt om, og omkvedet fra alle denne kvelden var at Mike Farris måtte komme tilbake til bluesfestivalen neste sommer. Det kan vi nå bekrefte at han gjør. Farris vil spille konsert i Heddal stavkirke og flere andre festivalscener, samt at han vil være med å bidra på Little Steven’s Blues School. På konsertene i Odda blir Mike Farris backet opp av populære JT Lauritsen & the Buckshot Hunters.

Undertegnede sammen ned styret opplevde Mike Farris på Svalbard. Dersom du kun skal høre på en artist i år er Mike Farris det opplagte valget.

 

Scary Monsters - Iris Scene kl. 24.00

 David Bowie tributebandet Scary Monsters er et Bergensbasert band som har eksistert i 5 år. Bandet er et av få norske band som utelukkende tolker den fantastiske musikkskatten til David Bowie – en låtkatalog som spenner over det meste innenfor pop og rock sjangeren.

 

Lørdag 16.09.

 

Bluesfrokost - Lindehuset lørdag. Dørene åpner kl. 10.30.

 

 

Bård Ose er tilbake med intervjuer av årets artister. Det går også rykter om at cowboy-frokosten er tilbake. Torsdag 14.9. Det kan bekreftes at det blir cowboy-frokost på lørdag. Kokkelaget Stueland er hyret inn.  Så får vi se om egg, bacon og bønner kan bli bedre enn ved tidligere anledninger.

 

The Swampy R & B Express - Hardanger Hotel lørdag kl. 14.00

 

The Swampy R&B Experience er en gjeng med erfarne musikere fra Stavanger og Sandnes musikkmiljø som spiller New Orleans inspirert Rythm & Blues med accordion som en sentral del av lydbildet.

Svingende blues, zydeco og soul musikk med unikt særpreg. 

 

Besetning:

Roald Østhus Accordion/Vokal

Line Jørgensen Vokal/Percussion

Leif «Leffi» Bredland Gitar/Kor

Svein Rosenberg Piano/Orgel

Glenn Junger Bass

Atle Helland Strøm Trommer

 

Vetrhus Bluesband - Hardanger Hotel lørdag kl. 15.30.

Blueshelga Lokst Utøve presenterer: Vetrhus Bluesband!
Det blir nesten ikkje skikkelig blueshelg utan denne gjengen her! Vetrhus Bluesband blei starta i 1991 og består av Helge Tverdal (vokal), Daniel J. Kambestad (munnspel), Kjell Arne Bauge (gitar), Kjetil Huus (bass) og Bjørn Moe (trommer).
Dei er kjente for å spela svingande blues og rock med eit sprudlande og smittsamt humør, ikkje minst energibomba Tverdal og den barbeinte munnspelaren Kambestad.

 

Seniorblues; JT Lauritsen & Buckshot Hunters - Iris Scene kl.15.00. 

J.T. Lauritsen & The Buckshot Hunters er et av Norges mest ettertraktede bluesband både her hjemme og i utlandet. Det er noe ved de beste bandene og soul/blues-vokalistene det er vanskelig å beskrive med ord. De legger fram en sjel og personlighet i opptreden, fremførelse og låtvalg som gjør at de umiddelbart appellerer til publikum enten det er på hjemmebane foran trofaste tilhengere eller ved første møte med et helt nytt publikum i et annet land. LT Lauritsen & the Buckshot Hunters innehar disse kvalitetene. Derfor blir de også stadig mer populære. Det blir fint å få disse flotte musikerne til Odda, og de bringer garantert med seg topp stemning.

 

 

Ledfoot -  Lindehuset kl. 20.00

Tim Scott McConnell, også kjent som Tim Scott og Ledfoot er en amerikansk musiker og låtskriver bosatt i Norge siden 1993. Han var medlem av bandet The Havalinas som spilte inn McConnells låt «High Hopes». Låten ble senere spilt inn og gitt ut av Bruce Springsteen som også brukte tittelen på låten som albumtittel.

 

The Manic Blues - Lindehuset kl. 21.30

 

The Manic Blues er 100% original blues musikk spilt med hjertet og med en intensitet som en sjelden hører. 


Henrik Bruhn – Lead vocal/guitar

Lars Møllenberg – Drums
Martin “Big” Skaastrup – Guitar
Jais Kurecko Eriksen – Bass/backing vocal

 

 

 

Gardsbruk - Lindehuset kl. 23.30

 

Sotra-baserte Gardsbruk er et band som musikalsk plasserer seg i landskapet mellom country og rock. Bandets egenskrevne låter formidles med innlevelse gjennom Knut Pedersen sin kraftfulle stemme og med fengende gitarbasert festmusikk. Gutta er gode på å skape stemning og tar lytteren med inn i livet til strilene – både til hverdag og fest. Gardsbruk jobber i disse dager med å ferdigstille nye låter, og innspillingen av et nytt album er i full gang. Musikken spenner fra country til mer eller mindre reinspikka rock. Vi kan allerede kjenne lukten av hest, svette og kruttrøyk – det er bare å gjøre seg klar!

 

 

Mike Farris Solo - Iris Scene kl.20.00.

Se beskrivelse av artisten ovenfor!

 

 Tiger City Jukes - Iris Scene kl. 21.30.

 TCJ har vært et av Norges ledende bluesband siden starten i 1995. De har seks kritikerroste album i katalogen, og stilen deres har forandret seg fra tilnærmet klassisk Chicagoblues i starten i mot en mer sumpete rock vibe på de senere albumene. På de to nyeste albumene er det dratt inn elementer fra flere stilarter, men fremdeles ligger det en vibrerende sumpete bluesfeeling i fundamentet.

 

 

Geir "Milkman" Bertheussen Band - Iris Scene kl. 23.30.


Geir Milkman Bertheussen,Blues og Rootsorkan fra Senja, .

Milkman flyttet til Hovedstaden i 2020, men hadde allerede i 2019 nye backing musikere med seg på veien.

Geir Milkman har vært på veien i snart 4 tiår, i 2019 ble han nominert til Spellemannprisen for utgivelsen Southside som høstet gode kritikker landet rundt,også i bluesmagasiner i USA.

April 2019 representerte han Norge i blueschallenge i Europa på Ponta del gada en øygruppe i Atlanterhavet,der han tok en hederlig 2 plass.

Geir Milkman Bertheussen synger og spiller munnspill, klassisk " down to earth" blues av høy klasse, stilmessig er det nok Chicagoblues og Texas shuffle, samt litt Americana har gjort repotuaret svingende og spenstig.

Hardtsvingende blues og Rootsmusikk og stor showmannship er varemerke når Milkman er på scenen, og hele lokalet er Geirs scene.

Juli 2021 ble Health disease  Geirs 7 utgivelse i katalogen gitt ut, 8 av 10 egenskrevne låter, som fikk flotte kritikker,

Denne artisten og showmannen må bare oppleves på landets ,klubber,festivaler events.dette er ekte, rått og ærlig..

Hits you like a Train.